20 Haziran 2014 18:52

'Engelsiz' sokaklar için buluştular

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği 3. Engelsiz Çankaya Şenliği, Konur Sokak ve Yüksel Caddesi’ni şenlendirdi. Açılan stantlarla engelsiz vatandaşların da katılımının sağlandığı şenlikte empati, resim, kil, heykel, ebru çalışması, yüz boyama atölyeleri gibi birçok atölye yer aldı.

\'Engelsiz\' sokaklar için buluştular
Paylaş

Çankaya  Belediyesi’nin düzenlediği 3. Engelsiz Çankaya Şenliği, Konur Sokak ve Yüksel Caddesi’ni şenlendirdi. Açılan stantlarla engelsiz vatandaşların da katılımının sağlandığı şenlikte empati, resim, kil, heykel, ebru çalışması, yüz boyama atölyeleri gibi birçok atölye yer aldı.

Her yıl farklı bir temayla düzenlenen şenlik, bu yıl “Hayat engelsiz sokakta” sloganıyla gerçekleşti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Çankaya Belediyesi Engelli Hizmetleri Bölümü Sosyal Hizmet Uzmanı Taylan Ceylan, engelli bireylerin yaşadığı sorunları engelsiz bireylerin anlayabilmesi için “empati atölyesi” oluşturduklarını söyledi. Engelli bireyler için bu tür etkinliklerin dışında politikalar üretmek gerektiğini kaydeden Ceylan, devletin bu projeleri desteklemesinin önemli olduğunu söyledi. Engelli bireyler için sokaklarda yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu ifade eden Ceylan, yerlere döşenen bantların plastik değil, kaldırım taşı şeklinde olması gerektiğini belirtti.  Ceylan, engelli bireyler için sosyal alanda yeterli düzeneklerin sağlanmadığının altını çizerek, bu sebeple engelli vatandaşların evlerinden dışarıya çıkamadığını, sosyal alanda var olamadıklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Münevver Teyze Fazıl Say\'la piyano çaldı

SONRAKİ HABER

Hanefi Avcı tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...