17 Haziran 2014 22:22

Üniversitede Berkin soruşturmaları

Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde Eğitim Sen üyesi 2 araştırma görevlisi hakkında Berkin Elvan eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile idari soruşturma açıldı

Üniversitede Berkin soruşturmaları
Paylaş

Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde Eğitim Sen üyesi 2 araştırma görevlisi hakkında Berkin Elvan eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile idari soruşturma açıldı.

Anadolu Üniversitesinden Tuncay Dil, Osmangazi Üniversitesinden de Nuriye Gülmen’e üniversite rektörlükleri tarafından idari soruşturma açılırken, daha önce kıdem durdurma cezası alan Nuriye Gülmen’in okuldan atılma tehlikesi bulunuyor.

Soruşturmalara tepki gösteren Eğitim Sen üyeleri, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Anadolu Üniversitesi İş Yeri Temsilcisi Uğur Arıman, KESK ve Eğitim Sen üzerindeki tutuklama, soruşturma, sürgün ve baskıların Gezi direnişi sonrasında ivme kazandığını belirtti.

Arıman, Tuncay Dil ve Nuriye Gülmen hakkında iki üniversitenin rektörleri tarafından soruşturma yürütüldüğünü kaydetti, “Arkadaşlarımız Gezi direnişi sırasında katıldıkları eylemlerden dolayı soruşturma geçirmiş ve üyemiz Nuriye Gülmen kademe ilerlemesinin bir yıl süreyle durdurulması cezası almıştır. Bu kez de soruşturma konusu edilen eylem Berkin Elvan’ın katledilmesini protesto ettiğimiz, adalet istediğimiz, sendikamızın da çağrıcısı olduğu yürüyüştür. Soruşturmalar derhal durdurulmalıdır” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜBİTAK’ın reddetiği ailelerden Meclise çağrı

SONRAKİ HABER

Cinsel tacizde en önemli delil kaldırılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...