15 Haziran 2014 18:53

Polisin attığı ses bombası bir çocuğu daha öldürdü

Adana'da 15 yaşındaki İbrahim Aras, polisin attığı ses bombasının başına gelmesi sonucu hayatını kaybetti. Mahalleli olay öncesi eylem olmadığını belirtti.

Polisin attığı ses bombası bir çocuğu daha öldürdü
Paylaş

Adana'da 15 yaşındaki İbrahim Aras, polisin attığı ses bombasının başına gelmesi sonucu hayatını kaybetti. Mahalleli olay öncesi eylem olmadığını belirtti.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde, Metro mevkinde meydana gelen olayda akrep denilen polis aracından kısa mesafeden atılan ses bombası 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın başına isabet etti. Aras olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından Aras’ın cenazesi başında toplanan mahalleli savcı gelinceye kadar cenazenin kaldırılmasına izin vermedi.

Mahalle halkı önceden planlanan bir eylem olmadığını polisin mahallede gençlere müdahale etmesinin ardından gençlerin toplandığını aktardı. Polisin sert bir şekilde saldırdığı olayda ara sokağa kaçan İbrahim Aras’ın başına akrep denilen polis aracından yakın mesafeden atılan ses bombası isabet etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Aras’ın cenazesi savcının olay yerine gelmesinin ardından Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Cenaze ile birlikte Adli Tıp Kurumuna yürümek isteyen kitlenin önüne polis barikat kurarken gerginlik yaşandı. Hürriyet ve Gülbahçe mahallelerinde olaylar gece geç saatlerde sona erdi.

ANADOLU AJANSI’NA TEPKİ

Bu arada Anadolu Ajansı'nın İbrahim Aras’ın elinde bomba olduğu yönündeki haberleri de mahalle halkı tarafından yalanlandı. Mahalle sakinleri İbrahim’in iki elinin de sağlam olduğunu BDP’li yöneticilerin polisle yürüyüş için yaptığı görüşme sırasında bir polisin böyle bir iddia ortaya attığını AA’nın da bunu haberleştirdiğini söyleyip habere tepki gösterdi.

Muhabirimiz Volkan Pekal'ın çektiği fotoğraf da Anadolu Ajansı'nın haberini yalanladı.

CENAZE TÖRENİ  PAZARTESİ GÜNÜ OLACAK

BDP İl Başkanı Uğur Bayrak Adana Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada olay yerine geldiklerinde cenazeyi kaldırmak istediklerini ancak polisin kendilerine de müdahale ettiğini belirtti. İbrahim Aras için Pazartesi günü saat 11.00’da Dağlıoğlu mahallesinde büyük bir eylem gerçekleşeceğini belirten Bayrak, tüm vicdan sahibi Adanalıları eyleme beklediklerini söyledi. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katılacak. Bu arada eylemler sırasında mahallede bulunan bir kadının polislere çocukların olduğunu söylediği polislerin ise ‘Biz burada kuş avlıyoruz’ şeklinde cevap verdiği aktarıldı.

ADLİ TIP RAPORU ELİ SAĞLAM DEDİ

(Adana/EVRENSEL)

 


 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Musul\'u yazmadan, çizmeden, konuşmadan takip edin!

SONRAKİ HABER

Arap Birliği, Irak için olağanüstü toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa