13 Haziran 2014 10:32

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tuzluçayır'a otobüs seferlerini kaldırdı

Sık sık eylemlere sahne olan Mamak Tuzluçayır'da geçtiğimiz hafta bir EGO otobüsünün molotof kokteyliyle yakılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi, bölgeye otobüs seferlerini kaldırdı. CHP'li meclis üyesi Haydar Demir, 'Birkaç kişi yüzünden 40-50 bin kişinin ulaşım hakkı engelleniyor' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tuzluçayır\'a otobüs seferlerini kaldırdı
Paylaş

Sık sık eylemlere sahne olan Mamak Tuzluçayır'da geçtiğimiz hafta bir EGO otobüsünün molotof kokteyliyle yakılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi, bölgeye otobüs seferlerini kaldırdı. CHP'li meclis üyesi Haydar Demir, "Birkaç kişi yüzünden 40-50 bin kişinin ulaşım hakkı engelleniyor." derken, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise 'yolcuların ve şoförlerin can güvenliği nedeniyle hattın değiştirildiğini' savundu.

Tuzluçayır'da Lice'deki olayları protesto gösterileri sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'ne ait bir otobüs ateşe verildi. Olaydan sonra Tuzluçayır'a devam eden otobüs seferleri kaldırıldı. Seferlerin kaldırılması Tuzluçayır, Şahintepe, Şirintepe ve Ege mahallelerini olumsuz etkileyecek.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Gök, önergesinde “Bu güzergâh değişikliğinin gerekçesi nedir? Bu güzergâh değişikliğinin tüm yurttaşların üzüntüsüne yol açan otobüs yakılmasıyla bağlantılandırıldığı ve halkın otobüs güzergâhı değişikliğiyle cezalandırıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise böyle bir mahrum bırakma, mağdur etme cezası uygulamaya Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi yasayla yetkili kılınmıştır?​” ifadelerine yer verdi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, meclis toplantısında söz alarak, otobüs seferlerinin durdurulmasını ‘ulaşım hakkının engellenmesi' anlamına geldiğini ve bu durumdan 8 mahallenin etkilendiğini söyledi. Demir, kamu hizmeti veren belediye otobüslerine zarar verildiğini, bunu kimsenin tasvip edemeyeceğini belirterek, “Birkaç kişinin zararlı bir eylemi nedeniyle 40-50 bin insanı cezalandırmak ‘suçların şahsiliği' ilkesine aykırıdır ve kamu hizmetinin verilmemesi demektir. Güzergah değişikliği deniliyor ama eski güzergahla yeni güzergah arasında 1,5 kilometrelik yol var. Otobüsler Tuzuçayır'a girmeden devam ediyor, bu kabul edilemez.” diye konuştu.

Demir'in ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, otobüs yakılması nedeniyle şoförün canını zor kurtardığını, belediyenin ‘personelin ve yolcuların can güvenliğini düşünerek' güzergah değişikliğine gittiğini söyledi. “Ulaşım hakkı engelleniyor sözüne katılmıyorum. Hak engellenmiyor, sadece hat güzergahı değiştirildi.” diyen Ölmez, daha iyi hizmet verilmesi amacıyla böyle bir yola başvurulmak ‘zorunda kalındığını' belirtti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Kürt gazeteciyi öldürdü

SONRAKİ HABER

Silivri\'de açlık grevindeki mahpusların talepleri kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...