02 Haziran 2014 15:30

Şiddet beni delirtti, ben de polisi delirttim!

Gezi direnişinin yıl dönümünde Taksim’de yapılan eylemlerde polisleri arkasına alıp, “Allah’ım ne kadar tatlıyım, çok tatlıyım di mi” diyerek çektiği “selfie” videoyla fenomen olan Hasan Basri Keleş, Evrensel’e konuştu.

Şiddet beni delirtti, ben de polisi delirttim!
Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul


Gezi direnişinin yıl dönümünde Taksim’de yapılan eylemlerde polisleri arkasına alıp, “Allah’ım ne kadar tatlıyım, çok tatlıyım di mi” diyerek çektiği “selfie” videoyla fenomen olan Hasan Basri Keleş, Evrensel’e konuştu. Keleş, Taksim’e eyleme katılmak üzere gittiğini, ancak polislerin geçişine izin vermemesi üzerine sinirlenip, “Şimdi onlar düşünsün” diyerek böyle bir video çekmeye karar verdiğini söylüyor: “Bir de polislerin suratlarındaki o sinsi gülümsemeleri gördükçe iyice delirdim. Eee delirmişken, ‘Şimdi onlar düşünsün’ dedim. Bir de ölen arkadaşlarımızın hiçbirinin katili bulunmadı ve aramızda dolaşıyorlar. Bu yüzden çektim biraz da o videoları.”

‘GALİBA BENİ RUH HASTASI SANDILAR’

Taksim’de gerçekleşen eylemde polis, çok sayıda kişiyi gözaltına almış ve şiddet uygulamıştı. Tüm bunlar yaşanırken, polislerin önüne geçerek “selfie” video çeken ve “Polisleri canından bezdirdi” haberlerine neden olan 27 yaşındaki Hasan Basri Keleş, pek çok kişinin de yüzünü güldürdü. Gazetemize konuşan Keleş, “Gözaltına alınmaktan korkmadın mı?​” sorumuza, “Hayır. Galiba ruh hastası sandılar beni. Sansınlar. Yaşasın tam bağımsız ruh hastalarının mücadelesi” diyerek cevap verdi.  

SEVSİNLER BENİ ÇÜNKÜ ‘ALLAH’IM ÇOK TATLIYIM’

Az da olsa Twitter’daki AKP eleştirisi yapan herkese sataşan ve bu yüzden “Aktroll” diye adlandırılan gruplardan hakaret aldığını söyleyen Keleş, çektikleri videodan hoşlanmayanlara ise yine videodaki gibi sesleniyor: “Ama bence sevsinler beni, çünkü ‘Allah’ım çok tatlıyım’” diyor.

Herkesin yüzünü güldürmekten mutlu olduğunu ifade eden Keleş, “Dünyadaki en güzel şey aslında insanları gülümsetebilmek. En son ben metrobüste boş koltuk bulduğumda sevinip gülmüştüm” diyor ve yine kendisine gülenlere bir mesaj daha yolluyor “Beni de güldürün vicdansızlar!”


‘TELEFONUMA EL KOYMAK İSTEDİLER’

Videoları çektikten sonra neler oldu? Polislerle aranda neler yaşandı?
Çekerken birkaç polis ile tartıştık. Telefonuma el koymak istediler, darp ettiler boynumdan sıkarak, ama arkadaşlarım yanımdaydı gözaltına alamadılar o yüzden. İnsanlar gülerken aslında, ben polislerle münakaşa halindeydim. Türkiye öyle bir ülke haline geldi ki; keyfi gözaltılar, keyfi yasaklamalar ama sorarsan diktatör değil tabii. Bence ülke girişine artık şu tabela asılmalı: “Türkiye’de muhalif olan her canlı bir gün gözaltını tadacaktır. RTE”


‘ALOOO ÇEKMESENE’

Bir sivil polisi yanına alarak “Bak bu sivil” diyorsun videoda. O sivil polisi yanına almayı nasıl başardın?  
Sivil polis meselesi çok ilginçti. Mis Sokak’taydım. Servis edilen polis fotoğraflarını gördüm, sırt çantalı, sopalı falan yani. Artık o kadar gözü karalar ki; çantadan çıkartıp insanları öldürmeye yemin etmişler. Sokağın sonunda bekliyorlardı. Ben fark edince bunları, çekeyim dedim. Sonra gittim aralarına. Ben kendimi çekiyormuşum gibi yaptım ve o da girdi araya. “Sivil bu sivil” dedikten sonra zaten “hişşş noluyo”, “alo çekme” falan dediler.

ÖNCEKİ HABER

AKP seçimi kaybedince asfalt çalışmasını durdurdu!

SONRAKİ HABER

TSK Zaxo\'nun köylerini bombalıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...