01 Haziran 2014 17:17

Ethem'in annesi: Bir evlat verdim bin evlat aldım

Gezi direnişinde Ankara'da polis kurşunuyla öldürülen işçi Ethem Sarısülük vurulduğu yerde anıldı. Anne Sayfı Sarısülük'ün de katıldığı anma nedeniyle Kızılay polis tarafından kuşatıldı.

Ethem\'in annesi: Bir evlat verdim bin evlat aldım
Paylaş

Gezi direnişinde Ankara'da polis kurşunuyla öldürülen işçi Ethem Sarısülük vurulduğu yerde anıldı. Anne Sayfı Sarısülük'ün de katıldığı anma nedeniyle Kızılay polis tarafından kuşatıldı. Adeta terör estiren polis, Ethem'in vurulduğu yere karanfil koymak isteyenleri tartakladı. 3 kişi gözaltına alındı. Anne Sarısülük, polislere “Katiller oğlumu öldürdünüz. Bir yıldır oğlumu göremiyorum. Beter olun” diye seslendi.

Güvenpark'ta bugün Sarısülük ailesi ve Ankara Daynışması tarafından düzenlenen anmaya, polis izin vermek istemedi. Kitlenin önünü kesen polisler anmaya izin veremeyeceklerini söyledi.

Bu yanıta Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük, “Ben oğlumu bir yıldır göremiyorum. Oraya bir sürü polis dikmişsiniz ona verilen çiçekleri eziyorsunuz. Sizin değil bizim orada olmaya hakkımız var katiller” diye tepki gösterdi. Polis amirleri tepkiler sonucu polis barikatını kaldırdı. Anmaya İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, Sarısülük'ün kardeşleri Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük ile anne Sayfı Sarısülük ile çok sayıda sendika ve meslek örgütü temsilcisi katıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da Sarısülük ailesini yalnız bırakmadı. Ethem'in vurulduğu yere karanfillerin bırakıldığı eylemde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

'TAYYİP SEN HARAM EKMEK YİYORSUN'

Anne Sarısülük, etrafını çeviren polislere bakarak, “Katiller istifa edin. Benim oğlum ölmedi. Bir evladım gitti, bin tane evlat kazandım. Tayyip sen haram ekmek yiyorsun. Benim evlatlarıma kıymayın. Katil polisler istifa edin, utanın” diye konuştu. Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da, “Bizim çocuklarımız da tıpkı sizler gibi mücadele etti. Onları sahiplendiğiniz için ne mutlu sizlere. Katiller evlatlarımızı bile anmaya müsaade etmiyorlar. Ama biz onları unutmayacağız. Her gün anacağız. Hatırlatacağız” dedi.

'ÇATIŞMALARI KÖRÜKLEYEN BAŞBAKANDIR'

Ankara Dayanışması adına Harun Çakmak da, Başbakan Erdoğan'ın sokağa çıkan herkesi marjinal olarak nitelemesine, “Asıl çatışmaları körükleyen ve toplumu ayrıştıran kendisidir” dedi. İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da, hak savunucuları olarak ailelerin yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi. Durumun kaygı verici olduğunu söyleyen Türkdoğan, bu tehlikeli gidişattan endişe duyduklarını söyledi.

KESK Dönem Sözcüsü İsmert Meydan da, sokağa çıkan, mücadele eden tüm insanların emekçiler olduğunu ve saldırılara karşı daha ileriden mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

ÇİÇEĞE BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Yapılan anma etkinliğinin ardından eylem sona erdi. Ancak polis Kızılay'da bölgeye gelen herkesi biber gazı ve fiziki şiddet kullanarak uzaklaştırdı. Eylemler Ziya Gökalp ve Yüksel Caddesi çevresinde saatlerce devam etti. Polis yine çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polis amirlerinin elinde karanfil gördüğü herkese küfür ve hakaretlerle, “defolun lan”, “kaşınmayın” gibi sözlerle tartakladığı görüldü. Polis neredeyse göz göze geldiği herkese hakaretler yağdırdı.

GAZETECİLER YİNE HEDEF OLDU

Gazeteciler yine hedef oldu. Bir polis Kanal D muhabiri İlkan Işık'a görev sırasında laf atarak görevini yapmasına engel oldu. Sözlü hakaretlerde bulunan polisi oradaki diğer sivil polisler engelledi. Diğer polisler Işık'dan özür diledi. ANKA muhabiri Meltem Aslan'a saldıran başka bir polis de gazetecinin basın kartını elinden almaya çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nı olayın sorumluları hakkında işlem yapmaya çağırdı.

DÖVEREK GÖZALTI

Öte yandan Konur Sokak'ta bir kişi dövülerek gözaltına alındı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu son olsun

SONRAKİ HABER

Kendine güven!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...