26 Mayıs 2014 23:21

Sınırda Rojavalı bir kadın daha öldürüldü

Rojava'nın Serêkaniyê kentinden Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınırdan geçmeye çalışan 4 kişiyi fark eden Türkiye askerlerinin sınırı 50 metre kadar geçerek yakaladığı bu kişileri darp ederek alıkoyduğu, buna karşı çıkan Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli bir kadını da silahla vurarak öldürdüğü belirtildi.

Sınırda Rojavalı bir kadın daha öldürüldü
Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 18 Mayıs'ta sınırdan geçmeye çalışırken iki çocuğu ve babasının gözleri önünde Türkiye askerleri tarafından açılan ateş sonucu Saada Darwich isimli kadının katledilmesi ile aynı gece Mardin Kızıltepe'de yine sınırı geçmeye çalışırken açılan ateş sonucu Ali Özdemir'e yaralanması olaylarına dair tepkiler dinmezken sınırda bir ölüm haberi daha geldi.

Rojava'nın Serêkaniyê kentine bağlı Tıl Xelef köyünden Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine doğru akşam saatlerinde sınırdan geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalılar, Türkiye askerleri tarafından fark edildi. İddialara göre, sınırdan geçmek isteyen Rojavalıları henüz sınırdan geçmeden fark eden askerler, sınırı yaklaşık 50 metre kadar geçerek silah doğrultarak durdurdukları Rojavalıların yanına geldi. Askerler yanlarına geldikleri 4 kişiyi darp etmeye başladı. Bu esnada yaşananlara tanıklık eden köy sakinlerinden Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli bir kadın askerlere doğru gelerek, onları engellemek istedi. İddialara göre bu esnada askerler ateş ettikleri kadını orada öldürdü.

Olay yerinde hayatını kaybeden El Ubeyt'e sıkılan kurşunun kalbinden girip, sırtından çıktığı görüldü.

Kadına yardım etmek isteyen başka bir Rojavalı ise olaya müdahale etmek isterken, yine askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı. Yaralanan ismi öğrenilemeyen Rojavalı kente bulunan Roj Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sınırı geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalıların ise Türkiye askerleri tarafından alıkonuldukları öğrenildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ağrı\'da 6 kişi kaçırıldı, 3 araç yakıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye, antibiyotik kullanımında birinci!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa