23 Mayıs 2014 15:18

AOÇ’de cami planına yargıdan 'dur' kararı

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine ait olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesi sınırlarında kalan alana Büyükşehir Belediyesi’nin camii yapması Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Ankara 6. İdare Mahkemesi, odanın açtığı davada kararını verdi. Mahkeme, 'cami planına dur' dedi.

AOÇ’de cami planına yargıdan \'dur\' kararı
Paylaş

ATATÜRK Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine ait olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesi sınırlarında kalan alana Büyükşehir Belediyesi’nin camii yapması Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Ankara 6. İdare Mahkemesi odanın açtığı davada kararını verdi. Mahkeme, “cami planına dur”  dedi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan ve Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan AOÇ alanında Büyükşehir Belediyesi imar planı değişikliği ile camii yapılmasına karar vermişti. Mimarlar Odası bu kararı 16 Mart 2012 tarihinde yargıya taşımıştı. O dava neticesinde dün Ankara 6. İdare Mahkemesi kararını verdi ve camii planının durdurulmasını istedi.

'CAMİ İÇİN UYGUN ALAN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİK'
Verilen yargı kararına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği’nin talanına karşı yürüttüğümüz mücadele kesintisiz devam edecek. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği talanında sınır tanımazlığını devam ettiriyor. Mahkeme, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesini durdurarak önemli bir karar imza attı. Camii yapımı için uygun bir yer olmadığını defalarca söyledik, ama bütüncül planlamadan uzak, kinle ve öfkeyle kent ve ülkeyi yönetenler, öfkelerini Atatürk Orman Çiftliğinden çıkartmaya çalışıyorlar. Keskin sirke küpüne zarar verir. Bugün AOÇ için verdiğimiz mücadele, geleceğe umut taşıyan ve bu talana ortak olanlara hesap sormanın altyapısını hazırlamaktadır. Karar AOÇ ve kent mücadelesi için sevindirici” diye konuştu.  
Mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği’ne ait alan için Peyzaj Mimarları Odası ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü de camii yapımına itiraz edip davada müdahil olmuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Manisa\'nın yeni valisini Muş\'tan tanıyoruz!

SONRAKİ HABER

Düşen bebeği havada yakaladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...