22 Mayıs 2014 15:53

Ocakta yangın sönmedi, kapıları yeniden kapatıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağının bulunduğu alan hayalet tesise döndü.

Ocakta yangın sönmedi, kapıları yeniden kapatıldı
Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağının bulunduğu alan hayalet tesise döndü. Kurtarma çalışmalarının başlamasıyla binlerce insanın akın ettiği alanda, şimdi sessizlik hakim. Ocak içerisindeki yangının sönmesi için kapatılan giriş kapılarını açıp kontrol eden ekipler, yangının devam ettiğini belirleyince, tüm kapıları yeniden duvarla kapattığı gibi hiç hava almaması için özel sıva malzemesi kullandı.

Maden ocağının üç giriş kapısı, yangının oksijensiz kalarak sönmesi amacıyla 5 gün önce ekiplerce kapatıldı.

Ancak, bugün kapılardan biri yangının sönüp sönmediğinin kontrol edilmesi amacıyla yeniden açıldı. İçeriye giren ekiplerin kontrollerinde yangının hâlâ devam ettiği belirlendi. Bunun üzerine kapıların tekrar kapatılmasına karar verildi.

Bu kez içerinin tamamen havasız kalması için özel kimyasal maddelerin karıştırıldığı sıvaların kullanılarak kapıların yeniden kapatıldığı öğrenildi.

Ocak içerisindeki yangının sönmesinin ardından ise yangının çıktığı noktada savcılığın, bilirkişi ve iş müfettişlerinden oluşan ekibin araştırmalarına devam edeceği bildirildi. (Soma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma’yı denetlemeyen AKP, TMMOB’yi bakanlıklara bağladı

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi\'nde işgal eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...