21 Mayıs 2014 21:44

İMES işçileri, Soma için yürüdü

İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları Sanayi Sitesi (İMES) işçileri, yıllar sonra ilk eylemlerini Soma faciasına tepki için gerçekleştirdiler.

İMES işçileri, Soma için yürüdü
Paylaş

Haşim DEMİR
İstanbul


Soma faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesini lanetlemek üzere İMES işçisi yürüyüş gerçekleştirdi.

İMES işçilerinin yıllar sonra ilk defa eylem gerçekleştirmelerinde İMES İşçileri Kurultay Hazırlık Komitesinin çalışmaları etkili oldu. İş cinayetinin meydana geldiği ilk günden itibaren, yoğun bir şekilde işçileri aydınlatmak ve eyleme hazırlamak için çalışma yürüten komite site dışında da işçilerle buluştu.

Kurultay Komitesinin çağrısıyla saat 19.00’da İMES camii otobüs durağında  bir araya gelen işçiler, “Göz göre göre ölüme yollanan madencileri, kollanan patronları, Tekmelenen madenci ailelerini unutmayacağız”, “Taşeron ve özelleştirme politikalarıyla, İşçi kıyımlarına son” pankartlarını açarak yürüyüşe geçti.

Sloganlar eşliğinde İMES A Kapısı yanında bulunan otobüs durağına kadar yürüyen İMES işçilerine yoldan geçen araç sürücüleri ve otobüs durağında bekleyen yolcular da korna ve alkışlarla destek attı.

HER AN KAZAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMES İşçileri Kurultay Hazırlık Komitesi adına İMES İşçisi Hasan Ceylan yaptığı açıklamada, AKP Hükümetinin ve devletin tüm resmi ilgili kurumlarının yaşanan bu işçi katliamının üstünü örtmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Şirket ihmali kadar hükümetin politikaların da kazada etkili olduğunu bildiklerini söyleyen Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü: "İşçi kardeşimizin ölümüne seyirci olanlar, bu da yetmezmiş gibi ailelerin derin üzüntüsünü ve öfkesini hiçe sayarak Roboskî Katliamı’nda olduğu gibi işçi ailelerini parayla susturmak istiyorlar.

Biz İMES işçileri olarak bu duruma öfkemizi ve tepkimizi koymak için eylem yapıyoruz. Bu eylemi ve eylemleri OSB işçileri ile birlikte tüm işçi havzasına yayacağız. Çünkü hem OSB işçileri, hem de İMES işçileri, iş güvencesinden yosun, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinden yoksun olarak çalışıyoruz. Uzuvlarımızı yitiriyor, ölümcül hastalıklarla pençeleşiyoruz. Buna dur diyoruz. Yılardır her türlü haktan yoksun çalışıyoruz. Şimdi birleşme ve örgütlenme zamanı.” 

Ceylan açıklamasını, Soma Kömür İşletmelerinde yaşanan bu iş cinayetinin sorumlularının yargılanıp cezalandırılmasını ve hükümetin, ilgili bakanlarla birlikte istifasını istediklerine belirterek sonlandırdı.

ÖNCEKİ HABER

Somalı kadınlar için Meclis önündeydiler

SONRAKİ HABER

Oktay Rifat 100 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa