04 Mayıs 2014 14:00

İHD'den çocuk tacizleri için çağrı

İHD Urfa Şubesi, son dönemlerde artan kadın ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olayları için herkesi duyarlı olmaya çıkmaya çağırdı.

İHD\'den çocuk tacizleri için çağrı
Paylaş

İHD Urfa Şubesi, son dönemlerde artan kadın ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olayları için herkesi duyarlı olmaya çıkmaya çağırdı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi, 2014 yılının ilk 3 ayında kadın ve çocuklara uygulanan şiddet ve tacize yönelik Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Çocuklar uyurken sesiz kalınır; ölürken veya tecavüze uğrarken değil" ve "Kadın katilleri hesap vermeli" dövizlerinin taşındığı açıklamaya BDP ve KESK bileşeni sendikalar destek verdi. Açıklamayı okuyan İHD Yöneticisi Nalan Durdu, uygulanan şiddet ve tacize ilişkin devletin sesiz kalmasını eleştirdi. 2014 yılının ilk 3 ayında 60 kadının erkekler tarafından katledildiğini söyleyen Durdu, aynı dönemde 13 kadına tecavüz edildiğini, 145 kadına da şiddet uygulandığını belirtti.

'ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN SESSİZ KALMAYIN'

2014 yılının ilk 3 ayında 13 çocuğunda kaçırılarak tecavüz edildikten sonra katledildiğini söyleyen Durdu, "Uluslararası Çocuk Merkezi'nin verilerine göre her 3 evlilikten birini çocuk evliliği oluşturuyor. 12-17 yaşlarında 1 milyon 649 bin çocuk cezaevinde bulunuyor. Birleşmiş Milletler Yoksulluk endeksine göre 6 milyon çocuk yoksul. Çocuk İşgücü araştırmasına göre 6-14 yaş grubundaki çalışan çocuk sayısı 1 milyon. Çalışan çocukların yüzde 50'si eğitimlerin devam ettirmek istedikleri halde eğitim hakkından yoksun kalıyor" dedi.

2011 yılında Pozantı, 2012 yılında Ankara Sincan ve 2014 yılında İzmir Şakran ve Maltepe çocuk cezaevlerinde çocukların cinsel istismar, kötü muamele ve ağır işkencelere maruz kaldığını kaydeden Durdu, "Bunlar ülkemizde çocuk haklarının olmadığının göstergesidir" dedi. Durdu, Urfa'da ki herkesi tacize, tecavüze uğrayan çocukları değil, tecavüzcü erkekleri teşhir etmeye çağırırken, "Çocuklar uyurken sesiz kalınır; ölürken veya tecavüze uğrarken değil" dedi. (Urfa/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Tek başına direniyor

SONRAKİ HABER

1 Mayıs gözaltılarına yönelik hak gaspı ve işkence iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa