04 Mayıs 2014 11:50

CHP: Polis 1 Mayıs’ta delil üretme talimatı mı aldı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kolluk güçleri 1 Mayıs’ta, yurttaşların yargılanması için delil üretme talimatı almış mıdır? Böyle bir talimatı kim vermiştir?” diye sordu.

CHP: Polis 1 Mayıs’ta delil üretme talimatı mı aldı?
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kolluk güçleri 1 Mayıs’ta, yurttaşların yargılanması için delil üretme talimatı almış mıdır? Böyle bir talimatı kim vermiştir?​” diye sordu.

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında Beşiktaş’ta bir grup polis memurunun, yakaladıkları bir gencin boynuna puşi takıp fotoğrafını çekerek fişlediklerini belirterek, İstanbul Üniversitesi öğrencisi olduğunu ifade eden gence zorla puşi takılmasının, akıllara daha önce poşu taktığı için yargılanıp tutuklanan Cihan Kırmızıgül davasını getirdiğini ifade etti. Yurttaşların “uydurma delillerle”
fişlenip yargılanmaya çalışılmasının kamuoyunda derin bir kaygı ve tepkiye neden olduğunu kaydeden Tanrıkulu, Ala’dan şu soruların yanıtını istedi:

* Beşiktaş’ta yakalanan bir gencin boynuna zorla puşi takıp fotoğrafını çeken polis memurları hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?

* Söz konusu genç hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Çekilen fotoğrafları ne maksatla kullanılacaktır?

* İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınan kişiler hakkındaki delillerin uydurma olup olmadığı Beşiktaş’taki olaydan sonra nasıl kanıtlanacaktır?

* Puşi takmak suç mudur? Suç değilse, neden polis memurları Beşiktaş’ta bir gencin boynuna zorla puşi takıp fotoğrafını çekmektedir?

* Kolluk güçleri 1 Mayıs’ta, yurttaşların yargılanması için delil üretme talimatı almış mıdır? Böyle bir talimatı kim vermiştir? Böyle bir talimat yoksa Beşiktaş’taki uygulamayı nasıl izah edeceksiniz?

* 1 Mayıs kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda kaç kişi yaralanmıştır? Kaç kişi biber gazı fişeklerinden, TOMA’ların tazyikli su sıkmasından yaralanmıştır?​”

‘SAPANLI POLİSLERE TALİMATI SİZ Mİ VERDİNİZ?​’

Tanrıkulu, yine 1 Mayıs’ta sivil görünümlü bazı polislerin sapan kullandığı görüntüleri de meclis gündemine taşırken, Bakan Ala’ya “İstanbul’daki olaylar sırasında kolluk güçlerinin göstericilere karşı sapan kullandıkları göründüler basına yansımıştır. Bu yeni bir kararla alınmış bir uygulama mıdır? Kolluk güçlerine kaç sapan dağıtılmıştır? Sapan kullanma talimatını siz mi verdiniz? Sapan kullanma talimatı sizin tarafınızda verilmemişse, bunu kullanan kolluk güçleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?​” diye sordu. (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Kürt halkına yönelik soykırımlar devam ediyor’

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki çocuklara işkence iddiası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...