01 Mayıs 2014 06:00

1 Mayıs bayram festivali

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bugün başlıyor. “Her yer festival, her yer direniş” temasıyla 9. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde 17 farklı ülkeden toplam 77 film gösterilecek.

1 Mayıs bayram festivali
Paylaş

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bugün başlıyor. “Her yer festival, her yer direniş” temasıyla 9. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde 17 farklı ülkeden toplam 77 film gösterilecek.

Festivalin açılış gecesi yarın Şişli Kent Sinemasında yapılacak. Gecenin sunuculuğunu Oyuncu Şenay Gürler yapacak. Şarkılarıyla Praksis’in renk katacağı gecenin filmi Reyan Tuvi’nin ‘‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’’ olacak.

Festival bu yıl temasına işçi direnişlerini konu alıyor ve “Her yer festival, her yer direniş” diyor. bu kapsamda gösterilecek filmler arasında, Hava-İş’in direnişini anlatan “Yer Gök Direniş”, Kazova işçilerinin direnişini anlatan “Kazova Direnişi: İşgal Et, Diren, Üret” de yer alıyor. Bir başka direniş ise Berfo Ana’nın hikayesi. Gözaltında kaybedilen oğlu için 33 yıl boyunca direnen Berfo Ana’nın anlatıldığı “33 Yıllık Direniş-Berfo Ana” filmi de yer alıyor festivalde.

Festivalin İstanbul’daki açılış gecesinde Reyan Tuvin’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Denk” filmi gösterilecek. Oyuncu Şenay Güler sunuculuğuyla, Praksis ise şarkılarıyla geceye renk katacak.

GEZİ FİLMLERİ FESTİVALDE

Gezi direnişini de unutmayan festivalde “Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda”, “Ali: Düşlerinde Özgür Dünya”, “Gezi Tanıklığı”, “Çapulcu Zamanlar”, “Resist”, “Ağaçlarla Başladı: Gezi Parkı’nda İsyan” filmleri de seyirciyle buluşacak.

Festivalin bu seneki uluslararası konukları ise “İngiliz İşçi Sınıfının Durumu” filminin yönetmeni Michael Wayne ve “Elif’in Erkekleri” filminin yönetmenleri Markus Fiedler ve Kristin Krüger.
Festival,  DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-İş, DİSK / Birleşik Metal-İş, DİSK/Genel-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-İş / Petrol-İş , Türk-iş / TekGıda-İş, Türk-iş /  Kristal-İş, KESK / SES, TTB,  Halkevleri , Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

Bu sene ilk defa uygulanacak olan “İnternet Sinema Salonu Uygulaması” ile festival filmlerinden seçilen 20 adet film, festival boyunca her gün saat 22.00-00.30 arasında http://www.capul.tv adresinden seyirciyle buluşacak.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festival, 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivalde gösterimler ise ücretsiz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mizahçı gözüyle İstanbul ve Ermeniler

SONRAKİ HABER

Caz geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...