26 Nisan 2014 15:50

Tuzla Sanayi işçilerinden direnişteki işçilere destek

Tuzla Sanayi işçileri, Aydınlı Mahallesi merkezinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Yatağan, Kumport, Punto Deri, Seyitömer direnişlerine destek pankartı taşıyan işçiler sık sık “Yaşasın 1 Mayıs”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Zafer direnen işçilerin olacak” sloganları attı.

Tuzla Sanayi işçilerinden direnişteki işçilere destek
Paylaş

Tuzla Sanayi işçileri, Aydınlı Mahallesi merkezinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Yatağan, Kumport, Punto Deri, Greif, Standart Profil, DHL, Seyitömer direnişlerine destek pankartı taşıyan işçiler sık sık “Yaşasın 1 Mayıs”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Zafer direnen işçilerin olacak” sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Ali Doğan, sendika ve konfederasyonların Yatağan ve Seyitömer işçilerinin özelleştirmeye karşı verdiği mücadeleyi görmezden gelmesini eleştirdi. “Bizler sanayi işçileri olarak nerede bir direniş, eylem varsa işçilerin yanında olacağız. Sendikal bürokrasi ve sendika ağalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Doğan, Hükümetin işçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamasına yönelik yasaklarını da eleştirerek 1 Mayıs’ta insanca yaşam, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması ve gerçek demokrasi talepleriyle alanlarda olacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Alevi sorunu için tek seçenek somut adım’

SONRAKİ HABER

‘Bize danıştın mı?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa