25 Nisan 2014 15:36

Çiğli’de taşeronlaştırmaya karşı '1 Mayıs' eylemi!

Çiğli Kasaplar Meydanı’nda Çiğli Belediyesi işçilerinin önderliğinde taşerona karşı kitlesel bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde 1 Mayıs kutlaması da yapıldı.

Çiğli’de taşeronlaştırmaya karşı \'1 Mayıs\' eylemi!
Paylaş

Çiğli Kasaplar Meydanı’nda Çiğli Belediyesi işçilerinin önderliğinde taşerona karşı kitlesel bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde 1 Mayıs kutlaması da yapıldı.

Çiğli Belediyesi Kafesan işçileri, Organize Sanayi Bölgesi yanındaki şantiyelerinde toplanarak, “Susma haykır taşerona hayır”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ile Çiğli Merkezine yürüdü. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen ve bir taraftan da bildiri dağıtan işçiler, Çiğli Belediyesi önünden geçerek Kasaplar Meydanı’na ulaştı. Burada belediye işçilerine çevre halkının yanı sıra direnişteki Luna işçileri, Schneider işçileri ve çeşitli siyasi partiler katıldı.

Genel-İş Sendikasının bütün şubelerinin başkan, yönetici ve işyeri temsilcileri ile Birleşik Metal-İş yöneticilerinin de katıldığı eylemde Kafesan’da örgütlü olan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin konuştu. Çetin, belediyelerde çalışan işçi sayısının 100 bine gerilediğini, belediyelerden iş alan taşeron şirketlerde çalışan işçi sayısının ise 500 binin üzerine çıktığını dile getirdi. Borçları nedeniyle Kafesan şirketinin 30 Haziran sonrası açılacak ihalelere giremeyeceğinin söylendiğini belirten Çetin, taşeronlaşmayı ortadan kaldıracağı sözünü veren bir siyasi parti tarafından kazanılan belediyeden sorunu çözmesini beklediklerini vurguladı. Çetin, sorunun kazanılmış hakları ortadan kaldırmayacak şekilde çözülmesini beklediklerini ifade ederek, “Aksi durumda tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi. Eylem Müzisyenler Derneğinin söylediği 1 Mayıs Marşı ile sürdü.(İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gökçek’e yanıt birlikte mücadeleyle verilecek

SONRAKİ HABER

Kutuplaştırmaya karşı 1 Mayıs birliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa