25 Nisan 2014 06:00

1 Mayıs’ta herkes talepleri için alanlara

1 Mayıs tertip komitesi, 1 Mayıs’ta herkesi Gündoğdu Meydanı’na çağırdı. Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve Baronun da içinde yer aldığı 1 Mayıs tertip komitesi, dün Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

1 Mayıs’ta herkes talepleri için alanlara
Paylaş

1 Mayıs tertip komitesi, 1 Mayıs’ta herkesi Gündoğdu Meydanı’na çağırdı.  Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve Baronun da içinde yer aldığı 1 Mayıs tertip komitesi, dün Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 

Ortak basın metnini okuyan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, 1 Mayıs’ın, tüm dünyada işçi sınıfının ve ezilen halklarının eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca bir yaşam talebiyle alanları doldurduğu bir gün olarak kutlandığını dile getirdi. Karakoç, “Bu nedenle, 1 Mayıs’lar bugün her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır” dedi.  İşçilerin tüm haklarına saldırıldığına dikkat çeken Karakoç, “Kıdem tazminatımız başta olmak üzere tüm haklarımız hedefte, ödünç işçilik uygulamaları ile köle pazarları oluşturulmak isteniyor. Yasa tanımazlıkla, kölece çalışmanın dayatılması, işçi sağlığının ve iş güvenliğinin ortadan kaldırılmasına hayır demek için alanlardayız” dedi. Karakoç, tüm İzmirlileri 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’na davet ett. (İZMİR)
 

ÖNCEKİ HABER

Tersane işçisinin koşulları ağırlaşıyor

SONRAKİ HABER

İşçiler ve gençler Kayseri’de bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...