25 Nisan 2014 06:00

Vizyona giren filmler

Cennetten Kovulmak, Lal, Mutlak Adalet bugün vizyona giren filmlerden

Vizyona giren filmler
Paylaş

Cennetten Kovulmak

Ferit Karahan’ın yönettiği ve Ezgi Asaroğlu, Jülide Kural, İlker Kızmaz ile Alişan Ünlü’nün oynadığı Cennetten Kovulmak, bugün vizyona çıkıyor. İstanbul’da Genç İnşaat Mühendisi Emine’nin hikayesi, işe başladığı şantiyedeki Kürt İşçi Kürşat’ın hikayesiyle buluşurken Muş’ta da İstanbul hayalleriyle yaşayan küçük Ayşe’nin kendi öyküsü ilerlemektedir. Ancak köyde korucular ve ailesi arasında yaşananlar, Ayşe’nin renklerini soldurur. Film, süregelen Kürt-Türk çatışmasına karşıdakinin gözüyle bakıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)


İki çocuğun hayalleri

Yıl 1974, Antakya’nın sıkıntılı sıcağında henüz on dört yaşlarında iki çocuğun macera dolu yolculuklarının başlangıcına tekabül etmektedir. Cemal, büyüdüğünü kanıtlayarak Safiye ile birlikte olmak, Süleyman cesur olduğunu göstermek için Adana’da Endişe isimli filmini çekmekte olan Yılmaz Güney’in fotoğrafını çekmeye karar verir. Semir Aslanyürek’in yönettiği ve Ata Murat Kalkan, Erdal Sarı, Erkan Can ile Gürkan Uygun’un oynadığı Lal, bugün vizyonda.

Mutlak Adalet

Metin, karısı Bahar ve kızları Ece ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün evine geldiğinde üç hırsızın karısına tecavüz ettiğini görür. Hırsızlardan birini öldüren Metin, hapisten çıktığında ailesini kazanmak için mücadele eder. Hüseyin Eleman’ın yönettiği ve Ozan Akbaba, Bülent Çolak, Bihter Dinçel ile Turgay Tanülkü’nün oynadığı Mutlak Adalet, bugün vizyona giriyor.

ÖNCEKİ HABER

Çaresizlik midir kadını kurban yapan?

SONRAKİ HABER

Soykırım onarılmaz bir travmaya yol açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...