24 Nisan 2014 20:39

İş kazası geçiren işçiye vekil ziyareti

Çalıştığı Naz alüminyum atölyesinde elini kesme makinesine kaptıran Oğuz Türk’ü HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İstanbul Esenyurt’ta bulunan evinde ziyaret etti.

İş kazası  geçiren işçiye vekil ziyareti
Paylaş

Çalıştığı  Naz alüminyum atölyesinde elini kesme makinesine kaptıran Oğuz Türk’ü HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İstanbul Esenyurt’ta bulunan evinde ziyaret etti. Tüzel, geçtiğimiz günlerde de kazayla ilgili Meclise önerge vermişti.Sigortasız çalıştığını belirten Oğuz Türk ücretini alamadığı için işten çıktığını, daha sonra 17 günlük parasını almak için atölyeye gittiğini  ve işveren tarafından tekrar işbaşı yaptırıldığını sonrasında da olanların olduğunu dile getirdi: “İş başı yapmamın üzerinden çok geçmeden elimi kaptırdım. 2 parmağım koptu. Çalıştığım kesme makinesinde kesicinin etrafında koruma yoktu. Her zaman risk altındaydım!..”

Türk, kazadan sonra işyerinde düzenleme yapıldığını ancak hâlâ sigortasız ve çok kötü şartlarda birçok Suriyeli işçinin çalıştığını, işyerine yönelik hiçbir denetim olmadığını söyledi.

ONCA SORU ÖNERGESİNE RAĞMEN...

Tüzel iş kazalarıyla ilgili Meclise birçok önerge verildiğini ancak bakanlığın üzerine düşeni yapmadığını belirtti.

Kredi çekerek ev aldıklarını ifade eden Oğuz’un babası Engin Türk bu yüzden çocuklarının çalışmak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi: Türk hiçbir eğitim verilmeden Oğuz makine başına verildi, iş hızlansın diye kesicinin etrafında bulunan koruyucu kaldırıldı. Kaza oldu, İşveren, ‘hastane parasını ödeyelim davacı olmayın’ diyor. Ama ben sonuna kadar olayın üstüne gideceğim.”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yatağan bitti’ diyenler yanılıyor

SONRAKİ HABER

\'Bozkurt’ adına verilen ödüle avukatlardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...