24 Nisan 2014 06:00

Kumport’tan direnen Yatağan işçilerine selam

Yatağan’da özelleştirme karşıtı mücadele eden işçi kardeşlerimize.Sizlerin günlerdir sürdürdüğü onurlu mücadeleyi biz Kumport işçileri olarak yakından takip ediyoruz. Sizler Ankara’da sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuz bizler de İstanbul’da işten atmalara karşı mücadele ediyoruz. Siz özelleştirmeye karşı mücadele ediyorsunuz bizler de özel sektörün vahşetine karşı mücadele ediyoruz.

Kumport’tan direnen Yatağan işçilerine selam
Paylaş

Kumport Liman işçileri*

Yatağan’da özelleştirme karşıtı mücadele eden işçi kardeşlerimize.
Sizlerin günlerdir sürdürdüğü onurlu mücadeleyi biz Kumport işçileri olarak yakından takip ediyoruz. Sizler Ankara’da sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuz bizler de İstanbul’da işten atmalara karşı mücadele ediyoruz. Siz özelleştirmeye karşı mücadele ediyorsunuz bizler de özel sektörün vahşetine karşı mücadele ediyoruz.
Aylardır sürdürdüğümüz mücadelede gördük öğrendik ki işçinin işçiden başka dayanağı yok.  Görüyoruz büyük büyük laflar edenler, her türlü soruna karşı tepki gösterenler söz konusu işçi hakları, mücadelesi olunca sessiz kalıyorlar. Koca koca konfederasyonlar tek tek yapılan işçi eylemlerine seyirci kalıyor.
Birileri bir ruhtan bahsediyor canlanır mı diye? Bizim anladığımız kardeşlerimiz, biz işçiler birlik olursak bu ülkede özelleştirme olmaz, ayrımcılık olmaz, insanlar iş cinayetlerinde ölmez ve ağaçlar kesilmez.
Biz işverenlerin nasıl bizlere karşı birleştiğini gördük, gördük iktidarın işverenleri nasıl koruduğunu. Gördük, iş kazasında kaybettiğimiz kardeşimizin ve onun şahsında bizlerin canının ne kadar ucuz oluğunu. Gördük biz sizlere karşı Ankara’da saldıranların kimin iktidarı olduğunu.
Sendika Anayasa’da hak olarak belirtilmiş oysa bu hakkı kullanan bizler kapı önüne konuyuyoruz. Üstelik Kumport idarecileri tarafından tehdit ediliyoruz. Sizler kamu yararı için mücadele ediyorsunuz, her gün ölümüne saldırıya maruz kalarak.
Yani biz işçiler Anayasanın savunucusu karşımızdakiler ise ihlalcileridir. Kardeşlerimiz sizin onurlu mücadeleniz bizim mücadelemizdir.
Biliyoruz ki kazanmak için sırt sırta vermekten başka çaremiz yoktur. Yanınıza gelemesek de burada sizlerle el ele olduğumuzu bilin. Bilin ki eyleminizin bir cephesi de burada Kumport Limanı’nın önündedir. Bizden her türlü yardım ve dayanışma çağrınıza canla başla katılmaya hazırız. Biz Kumport işçileri, Greift işçileri, Yatağan işçileri, hastanelerdeki taşeron işçiler, enerji işçileri, punto işçileri her yerde mücadelede olanlar birlik olursak değiştiririz tüm olumsuzlukları.
Uyuyanları uyandırmak için, kazanmak için birlik beraberliğimizi büyütmeliyiz. Haydi beraberce mücadelemizi büyütelim ve gösterelim herkese hayatı yaratan işçi sınıfı ülkemizi yeniden dizayn edecek.
Mücadeleniz mücadelemizdir kardeşler.
Köle değil işçiyiz birleşirsek güçlüyüz.

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Pahalılığa karşı öğrenci çayhanesi

SONRAKİ HABER

Yetki ve iyi bir TİS emekçinin katılımıyla mümkün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa