23 Nisan 2014 21:04

Tatavla’da '23.5' buluşması

HDK-HDP Şişli Meclisi’nin çağrısıyla düzenlenen “Tatavla’da 23.5 Buluşması” gerçekleştirildi.

Tatavla’da \'23.5\' buluşması
Paylaş

HDK-HDP Şişli Meclisi’nin çağrısıyla “Tatavla’da 23.5 Buluşması” gerçekleştirildi. Hrant Dink’in “Ne 23 ne de 24 Nisan… 23,5 Nisan’dır belki de o an…” sözlerine atfen gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı anması saat 19.00’da Pangaltı Metro çıkışı önünde oturma eylemiyle başladı.

Ermenice ağıtların eşliğinde yarım saat süren oturma eylemi sonrası katılımcılar ellerinde soykırım süresince öldürülen aydınların fotoğrafları, karanfil ve mumlarla Tatavla (Kurtuluş) sokaklarında yürümeye başladılar. Yürüyüş soykırımın acılarını hatırlatan cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesiyle devam etti.

Ergenekon Caddesi’nin adı her zamanki gibi Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilirken Baysungur Sokak Konstantin Sokağı, Kurtuluş Caddesi ise Tatavla Caddesi ismini aldı. Yürüyüş sırasında “Gençler yalnız soykırım diye bir şey yok” diye provokasyon yaratmak isteyen bir “vatandaşa” katılımcılar sükunetle ve ellerinde taşıdıkları soykırım sırasında öldürülen aydınların fotoğraflarıyla karşılık verdi.

Yürüyüşün ardından Hrant Dink Caddesi (eski adı Ergenekon) üzerinde yapılan basın açıklamasını Zeynep Gürcan okudu. (İstanbul/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Karabağ çözülmeden Ermenistan\'la normalleşme olmaz

SONRAKİ HABER

\'Yeni Çernobiller olmasın, nükleer santral anlaşmaları iptal edilsin\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...