23 Nisan 2014 16:58

‘Ya dağa çıkacağız ya cezaevine gireceğiz’

Şemdinli'de Rojava sınırına kazılan hendeğe karşı 20 Nisan’da gerçekleştirilen protestonun ardından gözaltına alınan İ.U. ve Y.Ç. adlı çocuklar savcılık tarafından serbest bırakıldı.

‘Ya dağa çıkacağız ya cezaevine gireceğiz’
Paylaş

Şemdinli'de Rojava sınırına kazılan hendeğe karşı 20 Nisan’da gerçekleştirilen protestonun ardından gözaltına alınan İ.U. ve Y.Ç. adlı çocuklar savcılık tarafından serbest bırakıldı. Polis baskısından bunaldığını söyleyen 15 yaşındaki Y.Ç. bugüne kadar defalarca gözaltına alındığını belirterek, “Günün her anı polis şiddeti, baskısı ve tehdidi altındayız. Böyle yapmaya devam ederlerse ya dağa çıkacağız ya cezaevine gireceğiz” diyor.

Her gözaltına alındıklarında polisin kendilerine ‘bize isim verin, size bakarız’ dediklerini söyleyen Y.Ç., ilçede rahat gezemediğini, polisin sürekli kendisini rahatsız ettiğini, halkın içinde yanlarına çağırarak konuşmak istediğini anlatıyor. “Bunlar böyle yapmaya devam ederse ya dağa çıkacağız ya da cezaevine gireceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizi rahat bırakmıyorlar” diyen Y.Ç., “Babamın tamirci dükkanında çalışıyorum. Sürekli dükkanın önünden geçip, telsiz sesini dışarı veriyorlar, ismimi söylüyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Rahat bıraksınlar beni” şeklinde konuşuyor.

Y.Ç’nin babası Abdulkadir Ç. ise “Polis dükkanın önünde mikrofonla ‘Y. selam. Y. nasılsın’ diyor. Çocuğumun psikolojisini bozdular. Çocuk dışarı çıkıyor alıyorlar, huzur bırakmadılar. Bıktık artık. Rahat bıraksınlar bizi” diye konuştu. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Filistin\'de Hamas ve Fetih anlaştı

SONRAKİ HABER

Walker ve Baillieu İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...