23 Nisan 2014 13:51

HDP: Newroz'dan Gezi'ye, 1 Mayıs'ta Taksim'e

HDK İstanbul Meclisi ve HDP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs'ı Taksim'de Newroz ateşinin sıcaklığıyla kutlayacaklarını belirterek, 'Biz bu tartışmaya girmeyeceğiz. Çünkü 1 Mayıs günü Taksim'de katledilenlerin yıl dönümü. O yüzden bizim orada kutlama yapmamızın bir anlamı var' dedi.

HDP: Newroz\'dan Gezi\'ye, 1 Mayıs\'ta Taksim\'e
Paylaş

HDK İstanbul Meclisi ve HDP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs'ı Taksim'de Newroz ateşinin sıcaklığıyla kutlayacaklarını belirterek, "Biz bu tartışmaya girmeyeceğiz. Çünkü 1 Mayıs günü Taksim'de katledilenlerin yıl dönümü. O yüzden bizim orada kutlama yapmamızın bir anlamı var" dedi.

HDK İstanbul Meclisi ve HDP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılacak kutlamalara ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi. "Newroz'dan Gezi'ye 1 Mayıs'ta Taksim'e" pankartının asıldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, işçi, emekçi ve ezilenler olarak düzenin baskılarına karşı seslerini yükseltmek için 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını söyledi. Altan, "Türkiye'de yeni diktatörlük rejimine rağmen herkesi 1 Mayıs'ta karşı durmaya çağırıyoruz. Hükümet, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamayı yasaklayarak yasağı meşrulaştırmaya çalışıyor. Biz bu tartışmaya girmeyeceğiz. Çünkü 1 Mayıs günü Taksim'de katledilenlerin yıl dönümü. O yüzden bizim orada kutlama yapmamızın bir anlamı var. Burada safımızı net bir şekilde belirliyoruz ve 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" dedi. Altan 1 Mayıs'ta, Ermeni soykırımının 99'uncu yıldönümünde katledilen Ermeni halkı ve katledilen tüm diğer halklar için alanlarda olacaklarını ifade ederek, "1 Mayıs'ı Newroz ateşinin sıcaklığıyla kutlayacağız" diye belirtti.

Altan'ın ardından konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Sema Anıl ise 1 Mayıs'ın günlük çalışma süresinin 8 saatle sınırlandırılması için mücadele ederken öldürülen Amerikalı işçilerin anısına 124 yıldan bu yana kutladığını hatırlatarak, 1 Mayıs'taki taleplerini, "İşsizliğe, sigortasız ve güvencesiz çalışmaya ve taşeronluğa son vermek, güvenceli, insanca çalışma ve yaşam koşullarını sağlamak için, anadilde eğitim hakkı için, Kürt sorununda demokratik çözüm, eşitlik ve onurlu bir barış için, bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir demek için, iş cinayetlerinde ölmemek için, hasta ve çocuk tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşması için, Roboski ve Gezi'de gerçekleştirilen katliamların sorumlularının açığa çıkarılması ve hesap verilmesi için, Suriye ve Ortadoğu'da uluslararası sermayenin emperyal planların ve siyasi iktidarın çıkarlarına hizmet eden savaşlarda ölmemek, öldürmemek için, eşit, özgür ve kardeşçe bir dünya kurmak için HDP'yle 1 Mayıs'ta Taksim'e" şeklinde sıraladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Twitter, yeni tasarımıyla Türkiye\'de

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın 1915 açıklaması kaotik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...