23 Nisan 2014 12:16

23 Nisan töreninde 4 çocuk gözaltına alındı

İstanbul'da Eyüp Feshane'de gerçekleştirilen resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' pankartı açan ve slogan atan 4 çocuk gözaltına alındı. Olayı görüntülemeye çalışan kameramanlar bir sivil polisin saldırısına uğradı.

23 Nisan töreninde 4 çocuk gözaltına alındı
Paylaş

23 Nisan’da devlet büyükleri şov yaptı, bayram çocuklara ise yine zehir edildi. İstanbul’da “Berkin Elvan ölümsüzdür” pankartı açan 4 çocuk yaka paça, ağızları kapanarak gözaltına alındı. Başbakan Erdoğan ise bu yıl koltuğunu çocuklara bırakmayarak yanına oturttu. Bir çok kentte ortak açıklama yapan çok sayıda kitle örgütü de hükümete “Çocuklara kıymayın efendiler” çağrısı yaptı.

RESMİ KUTLAMALAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün birçok kentte ve başkent Ankara’da resmi etkinlikler vardı. Binlerce çocuk okullarında ya da merkezi olarak gerçekleştirilen renkli 23 Nisan kutlamalarına katıldı. Günün en çok ziyaret edilen mekanı yine Anıtkabir oldu. Devlet erkanı yanına çocukları da alarak Anıtkabir’e ziyaretlerde bulundu. Ziyarete gidenler arasında TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakan ve milletvekilleri vardı. Ziyaretlerde Atatürk’ün mozolesine çelenkler bırakıldı. Ulus'ta bulunan Birinci Meclis'te de özel tören düzenlendi.

MASAYI KAPTIRMADI

Bugün devlet büyüklerinin koltuklarına oturtulan çocuklar ise kısa süreli egemenliklerinin tadını çıkardı. Başbakan Erdoğan ise koltuğunu “kaptırmadı”. Erdoğan, sembolik olarak  Başbakanlık görevini devralan Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu Öğrencisi Göker İnan’a masasısı verdi ve hemen yanına oturdu. İlk konuşmayı da yine Başbakan yaptı. Küçük Başbakan Göker İnan ise gazetecilerin “Türkiye’de başkanlık tartışması var, ilk başkan olmak ister misiniz?​” sorusunu “Olmak istemem yani. Hayatımdan memnunum” diye yanıtladı. Gazetecilerin “Küçük Başbakan konuşmuyor” sözü üzerine ise Erdoğan, “Çok konuşandan rahatsızsınız, az konuşandan da rahatsızsınız. Sizi anlamak mümkün değil” dedi.

Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Bahçelievler İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ateşalp Yurdagül ise, “Yalova’da seçimler iptal oldu ama, biz Yalova’nın gençleri koltuğu boş bırakmayacağız” dedi.

YOLSUZLUK DÖVİZİNE GÖZALTI

Öte yandan Samsun'da yapılan 23 Nisan kutlamaları sırasında "Hırsızlık, soysuzluk, yolsuzluk deyince aklınıza kim geliyor? Ben ağzımı bile açmadım. Siz hemen nereden anladınız" yazılı dövizle tören alanına giren 45 yaşındaki Salim B. gözaltına alındı.  (HABER MERKEZİ)


'ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER'

23 NİSAN Çocuk Bayramı’na ilişkin açıklama yapan çeşitli kitle örgütleri; devletin, çocukların haklarını ihlal etmesine tepki gösterdi. Eğitim Sen, Gündem Çocuk Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Kaos GL, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Türk Tabipleri Birliğinin de aralarında olduğu 50’yi aşkın örgüt, 23 Nisan’a ilişkin Güvenpark’ta basın açıklaması yaptı. Polis şiddetine uğrayan, zorla evlendirilen, çalıştırılan, savaş mağduru ve engelli çocuklara dikkat çeken karikatür ve yazıların olduğu dövizler açan grup adına açıklama yapan Betül Korkut, oyun oynadığı sokakta, gaz fişeği ile vurulan çocukların olduğu bir memlekette yaşanamayacağını belirtti. Devletin çocukların ölümüne yol açan ihmalkar ve sorumluluklarını yerine getirmeyen tutumundan vazgeçmesi ve hak temelli bütüncül bir çocuk politikası oluşturması gerektiğini vurguladı. Aynı örgütler İstanbul’da da Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. Ortak açıklama İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır’da da yapıldı.
 (HABER MERKEZİ)

 

LİSE ÖĞRENCİLERİNİ GÖZALTINA BÖYLE ALINDI:

 

 






 

ÖNCEKİ HABER

Brezilya, öldürülen genç için ayağa kalktı

SONRAKİ HABER

EMEP: 23 Nisan gösterileri gerçekleri gizleyemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...