23 Nisan 2014 06:00

Dün ‘oruç’tu bugün ‘hırsız’ oldu

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi taşeron işçilerinin ücretlerini alabilmek için başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor.

Dün ‘oruç’tu  bugün ‘hırsız’ oldu
Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir


Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi taşeron işçilerinin ücretlerini alabilmek için başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor.

Hastane yönetimi iş bırakma nedeniyle yapılamayan ameliyatlar için dün sabah Tepecik Hastanesi’nden 5 taşeron işçi getirdi. Bunun üzerine Alsancak Devlet Hastanesi işçileri bu işçilerin çalışmasına izin vermedi ve hastane yönetimine tepki gösterdi.   

Öte yandan hastaneye gelen Kuzey Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Nuri Dilek, yeni ihaleyi alan firmanın temsilcisi Fırat Çelik ve Hastane yönetimi direnişteki işçilerden 5’inin katıldığı bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından son yapılan ihaleyi alan firma yetkilisi Fırat Çelik işçilere, üç yıllık sözleşme imzaladığını, bu sözleşme gereği işçilerin çalışması gerektiğini yoksa iş haklarının feshedileceğini söyledi. SES’in temsilcilerine de, “Siz bu işçilerin kafasını karıştırıyorsunuz, o işçiler benim adıma çalışıyor” diyerek tepki gösterdi.

Hastane yönetiminin işçilere, “Farz edin ki bir ay oruç tuttunuz” söyleminin ardından firma yetkilisi de işçilere, “Farz etsinler ki maaşlarını aldılar, evlerine götürdüklerine evlerine hırsız girdi. Durum aynı durum” dedi. İşçiler ise “Önce paramız elimize geçsin de, biz emeğimizin karşılığını alamadık daha” dedi.

KHB ile önceki gün yapılan görüşmede SES avukatı Hasan Hüseyin Evin, işçilerin temizlik işi dışında, ameliyathanede çalıştırıldıklarını, damar yolu açtırıldığını ve alçı yaptırıldığını belirtmiş ve bunların suç olduğunu dile getirmişti. KHB Genel Sekreteri Osman Nuri Dilek de, “Bununla ilgili belgeniz varsa getirin bir saat içinde ben işçilerin parasını ödeyeyim meseleyi çözelim” demişti.  Dilek, dün ise kendisine verilmek istenen konu ile ilgili Yargıtay karalarından oluşan dosyayı kabul etmedi. “Yazılı olarak gönderin değerlendirelim” dedi.

İşçiler gelinen süreçle ilgili kendi aralarında toplantı yaptı ve eyleme devam etme kararı aldı. Açıklamanın ardından yine dışarıdan Hastane yönetimi getirdiği işçileri ameliyathaneye sokmaya çalıştı. İşçiler yine engel oldu. İşçiler konuyla ilgili Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne şikayette bulunuldu.

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene bıçaklı saldırı

SONRAKİ HABER

Esad’dan seçime özel yasa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...