22 Nisan 2014 19:40

Yatağan işçileriyle dayanışma eylemleri

Türkiye genelinde işçi kurultay komitelerinin yaptığı ortak çağrının ardından başta Yatağan olmak üzere hakları için mücadele veren işçilerle dayanışma eylemleri başladı.

Yatağan işçileriyle dayanışma eylemleri
Paylaş

Türkiye genelinde işçi kurultay komitelerinin yaptığı ortak çağrının ardından başta Yatağan olmak üzere hakları için mücadele veren işçilerle dayanışma eylemleri başladı.

Gebze’de Petrol-İş ve Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikalardan işyeri temsilcileri Yeni Çarşı Girişin’den Koca Mustafa Paşa Cami önüne kadar “Yatağan işçisi yalnız değildir”, “Her yer Taksim her yer 1 Mayıs”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla yürüdü. Burada açıklama yapan Gebze İşçi Kurultayı Yürütmesi Üyesi ve Kroman Çelik İşyeri Temsilcisi  Engin Kulu, saldırıların arttığını işçilerin de buna karşı mücadelelerini büyüttüğünü bildirdi. Hükümetin, patronların ve sendika bürokrasisinin emekçilerin mücadelesini durduramadığına dikkat çeken Kulu, “Polisler işçilere saldırırken başta Türk-İş olmak üzere sendikacılar bunları seyrediyor. Kapılarını işçilere kapatıyor. Biz işçiler olarak bu sınıf düşmanı tutumu kınıyor, protesto ediyoruz” dedi. 1 Mayıs yaklaşırken sendikacıların, işçileri birleştirmek bir yana bölen bir rol oynadığına işaret eden Kulu, “Biz mücadeleden yana farklı iş kollarında çalışan işçi ve emekçiler olarak Gebze de 1 Mayıs’ın ruhunu uygun çalışmalarımızı bu günden başlatarak inisiyatif alıyoruz. Emekten yana siyasi partilere, sendikasız işçilere, işsizlere, kentsel dönüşüm mağduru olan mahalle hakına, kadınlara, gençlere çağrımız:  Gelin hep birlikte taleplerimizle Gebze de 1 Mayıs’ı kutlayalım.”

Balıkesir’in Edremit ilçesinde ise KESK bileşenleri ve Edremit 1 Mayıs Tertip Komitesi Cumhuriyet Meydanında yaptığı eylemle Yatağan işçilerine yönelik saldırıyı protesto etti. İşçilere sırtını dönen Türk-İş’in sert bir dille eleştirildiği eyleme, siyasi parti temsilcileri de katıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkbank’ta şaibe bitmiyor?

SONRAKİ HABER

Biden’den Ukrayna’ya destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa