22 Nisan 2014 15:16

Yatağan işçileri İÇTAŞ'ı uyardı: Yağmaya izin yok!

Özelleştirmeye karşı Ankara'da nöbet tutan Yatağan işçileri, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman sahasının özelleştirilmesi ihalesini kazanan IC İçtaş firmasına ait bina önünde eylem yaptı.

Yatağan işçileri İÇTAŞ\'ı uyardı: Yağmaya izin yok!
Paylaş

Özelleştirmeye karşı Ankara'da nöbet tutan Yatağan işçileri, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman sahasının özelleştirilmesi ihalesini kazanan IC İçtaş firmasına ait bina önünde eylem yaptı. Firmanın 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan mimli olduğunu ifade eden işçiler, "Ülkenin mallarını hırsıza, yolsuza peşkeş çektirmeyeceğiz. Uyarıyoruz" dedi.  

Kendi aralarında aldıkları karar uyarınca İçtaş binasına giden işçiler, yine polis şiddetine maruz kalmamak için eylemi çat kapı yaptı. "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Sermayenin itleri sattırmayız KİT'leri", "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma" sloganlarını atan işçiler. polis saldırılarını hatırlatan fotoğrafları ve yaptıkları eylemlerden kareleri "Bunları unutmayın" yazılı bir dövizle birlikte holding binası camlarına astı.

Bir süre slogan atıp bina önünde oturma eylemi yapan işçilere firma yetkilileri, "Burası işyeri. Gidin. Geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi. Firma yetkililerine tepki gösteren T. Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, "Biz buraya sizden uyarı almaya gelmedik. Teşekkür edin, diye de gelmedik" diye konuştu. Seyitömer'de yaşananları hatırlatan Girgin, "uyarıyoruz" dedi.
Kimi firma görevlileri işçileri uzaklaştırmak için zaman zaman zor kullanmaya yeltendi. Bu sırada diğer firma yetkilileri "Basın var sakin olun. Sonra bakarız ne yapacağımıza" diyerek  fiziki müdahalede bulunanları engelledi.

'BUNLAR 17 ARALIKÇI'

Maden-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik de, "Bu firmaların sahipleri 17 Aralık'ta gözaltına alınmış ifade vermişlerdir. Sabah ve ATV satışında 100 milyon dolar para vermişler. Bunların her yeri rüşvet her yeri yolsuzluk. Ülkenin mallarını hırsızlara vermeyeceğiz" diye konuştu. Bir süre oturma eylemi yapan işçiler daha sonra direniş alanları olan Kurtuluş Parkı'na döndü. Konuya ilişkin, açıklama yapmayacaklarını belirten firma yetkilileri sorularımızı yanıtsız bıraktı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler sözleşmeyi tanımadı

SONRAKİ HABER

Beyoğlu’da nefret cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...