22 Nisan 2014 14:22

AKP’ye, ‘barış çabasını heba etme’ çağrısı

Türkiye Barış Meclisi, AKP Hükümeti’nin demokratik çözüm sürecine uygun davranmadığını belirtilerek, “Barış çabaları heba edilmesin” çağrısı yaptı.

AKP’ye, ‘barış çabasını heba etme’ çağrısı
Paylaş

Türkiye Barış Meclisi, AKP Hükümeti’nin demokratik çözüm sürecine uygun davranmadığını belirtilerek, “Barış çabaları heba edilmesin” çağrısı yaptı.

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz tarafından yapılan açıklamada, Kürt sorununa çözüm arayışının birçok sıkıntı, belirsizlik ve soruna rağmen devam ettiği belirtilerek, “Önümüzde iki seçim daha var. Barış süreci, seçimlere heba edilmemeli. Seçimler öncesinde, bu süreçte ortaya çıkan sorunları, belirsizlikleri ve sıkıntıları giderecek bir Barış Paketi hazırlanmalı. Paketin üretilmesi öncelikle iktidar partisinde olmak üzere parlamentoda bulunan partilerin görevidir. Paketin, “ben yaparım olur tarzında değil,  katılımcı ve kapsayıcı bir tarzda hazırlanması gerekir” denildi. Tarafların iradesini dikkate almadan atılan adımların istenen sonucu vermediğinin geçtiğimiz bir yıl içinde görüldüğünü belirten Tahmaz, “Memnuniyetsizliğin daha da güçlenmesine yol açan düzenlemeler sürecin önüne atılan büyük engellere dönüşüyor. Barış çabalarını etkisiz kılıyor” dedi. Keyfi tavırlara dayalı görüşmelerin süreci ilerletmediğini ve sıkıntıları büyüttüğünü de belirten Tahmaz açıklamasında, “İmralı’da PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmelerin uygun koşullarda, zamanında ve sağlıklı sürdürülmeyişi sürecin sigortasıyla oynamaktan başka bir anlama gelmemektedir. Son MİT yasasında olduğu gibi tek taraflı ve demokratik muhtevadan uzak düzenlemeler çözüm beklentilerini zayıflatıyor, barış karşıtlığını güçlendiriyor. Bu duruma bir an önce son verilmelidir. Barış ve demokratik bir gelecek için inandırıcı ve güven verici adımlar atılmalı, demokratik müzakere başlatılmalıdır” ifadelerine yer verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘O hendeği kendi ellerimizle kapatacağız’

SONRAKİ HABER

\'Erdoğan, Yalova\'daki seçim iptal edilecek dedi, edildi\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...