22 Nisan 2014 14:14

'Kimse kendini Çankaya hayaline kaptırmasın'

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak, 'Şimdiden kimse kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın. Kampanya başladığında göreceksin' dedi. Demirtaş, 'Sayın Başbakan bu inadı ve ısrarından vazgeçmelidir. Biz Taksim'e çıkmak isteyenlerle birlikte olacağız' diye konuştu.

\'Kimse kendini Çankaya hayaline kaptırmasın\'
Paylaş

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Demirtaş, "Şimdiden kimse kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın. Kampanya başladığında göreceksin" dedi.

Çözüm sürecine değinen Demirtaş, "İmralı'ya gidemiyoruz. Heyetimiz adaya gitme konusunda maalesef ciddi dirençlerle karşılaşıyor. Makul olmayan gerekçelerle görüşme ertelendi. Önümüzdeki hafta gidilecek ancak ne kadar gerçekleşeceği konusunda tereddütlerimiz var. Önümüzdeki hafta sonrası görüşme süreci kesilmiştir diyeceğiz. Ailesi, avukatları, partimiz gidemiyor. Bu ciddiyetsiz tavrı hükümet derhal terketmelidir. Heyetin gidişi konusunda ciddi bir engelle karşılaşıyoruz" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YARI DİKTATÖRLÜK RESMİLEŞECEK"

Dar bölge seçim sistemi ile ilgili olarak Demirtaş, "Simülasyon yapıp kağıt, bilgisayar üzerinden teknik hesaplara girmelerinden anlaşılan; 'en az oyla en fazla milletvekili nasıl çıkarırız?' AKP şuan bunun derdine düşmüştür. Her gün oy kaybediyorlar. Yüzde 7-8 oy hile ile alınmıştır. Başbakan bu düşüşün farkındadır. Madem kendine güveniyorsun, o zaman barajı sıfırlayalım. Partilere eşit propaganda imkanı tanıyalım, bakalım ne olacak, neden korkuyorsun? Madem dar bölgede ısrarcısının o zaman yerinden yönetim modellerine bakalım. Başkanlık Sistemiyle, yarı diktatörlüğün resmileşeceği, adım atım planı ve projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Ağustos ayında başkan değil Cumhurbaşkanı seçilecek. O cumhurbaşkanı koltuğunu hayal ediyorsan, kolay gerçekleşmeyecek, çantada keklik olmadığını göreceksin. Çankaya yollarının öyle düz olmadığını, öyle kolay olmadığını göreceksin" diye konuştu.
Demirtaş, "Şimdiden kimse kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın. Kampanya başladığında göreceksin" dedi.

"BAŞBAKAN BU İNADI VE ISRARINDAN VAZGEÇMELİDİR"
1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanmasını da eleştiren Demirtaş, "Esnaf zarar görmesin" gerekçesinin son derece uyduruk bir gerekçe olduğuna dikkat çekti. "Senin derdin esnaf değil, senin derdin 77 katliamını unutturmaktır." diyen Demirtaş, "Sayın Başbakan bu inadı ve ısrarından vazgeçmelidir. Biz Taksim'e çıkmak isteyenlerle birlikte olacağız." diye konuştu. Yasak konusunda bir kanun bulunmadığını dile getiren Demirtaş, valiliğin aldığı kararın ise kanunsuz olduğunu vurguladı.

BDP-HDP bütünleşmesine de değinen Demirtaş, önümüzdeki hafta BDP'nin HDP çatısı altında faaliyetlerini yürütme kararı aldıklarını söyledi. BDP'nin tamamen kendisini feshetmesinin söz konusu olmayacağını vurgulayan Demirtaş, "Alternatif halk iktidar anlayışını, Parlamentoda büyütme çabası içinde olacağız. Herkesi destek vermeye çağırıyorum." dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Bakanlık, cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor\'

SONRAKİ HABER

‘O hendeği kendi ellerimizle kapatacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...