22 Nisan 2014 14:13

'Bakanlık, cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor'

Adana'da boşanmak istediği kocası tarafından 25 Aralık 2013 tarihinde katledilen Halime Özdoğan için İnönü Parkı’nda bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri, “Bakanlık cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor” dedi.

\'Bakanlık, cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor\'
Paylaş

Adana'da boşanmak istediği kocası tarafından 25 Aralık 2013 tarihinde katledilen Halime Özdoğan için İnönü Parkı’nda bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri, “Bakanlık cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor” dedi.

Evliliklerinin 6. ayında şiddet gördüğü için boşanmaya karar veren Halime Özdoğan’ın kocası tarafından öldürülmesine tepki gösteren kadınlar, devlet kurumlarının üstüne düşen sorumlulukları yapmadığını vurguladı. Adana Kadın Platformu adına konuşan Suna Gülşen “İsyan ediyoruz; hayatımızı muhafazakar politikalarla kuşatan devlet; katil erkeklere haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak, kadın katliamlarının önüne geçecek kanunları yapmayarak, kadınları koruyacak mekanizmaları oluşturmayarak, sığınma evlerinin sayısını yeterli düzeye getirmeyerek, kadınların katledilmesine destek veriyor” diye konuştu. Kadına yönelik şiddetin sadece yasalarda değil, sosyal hayatın her alanında  ekonomik, politik uygulamalarda, cinsiyetçi eğitim sisteminde, medyada haberlerin veriliş şeklinde yeniden üretildiğini söyleyen Gülşen, günde beş kadının katledildiği bir ülkede ‘Acil Kriz Masası’ kurulması gerektiğini dile getirdi.

DURUŞMA 14 MAYIS’TA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam’ın kadın cinayetlerini gündeme dahi almayarak kendinden önce bakanlık yapan Aliye Kavaf ve Fatma Şahin’in izinden yürüdüğünü belirten Gülşen, “Bakan cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor” dedi.

14 Mayıs 2014 günü Halime Özdoğan davasının ikinci duruşmasının görüleceğini hatırlatan Gülşen, “Davada erkek adaletin değil, gerçek adaletin geçerli olması, mahkemenin, haksız tahrik ve iyi hal indirimi gibi erkeği ödüllendiren indirimleri uygulamaması için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu. (Adana/ EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Gökçek, ara sokakları bile otoyol yaptı

SONRAKİ HABER

\'Kimse kendini Çankaya hayaline kaptırmasın\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...