22 Nisan 2014 14:00

Gökçek, ara sokakları bile otoyol yaptı

İMO Ankara Şubesi, dün Şaşmaz Kavşağı’nda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, taşıt öncelikli ulaşım politikalarının kazalara davetiye çıkardığını vurguladı. İMO, AKP’li Melih Gökçek’in 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde ara sokakların dahi otoyola dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

Gökçek, ara sokakları bile otoyol yaptı
Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, dün Şaşmaz Kavşağı’nda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, taşıt öncelikli ulaşım politikalarının kazalara davetiye çıkardığını vurguladı. İMO, AKP’li Melih Gökçek’in 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde ara sokakların dahi otoyola dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

İMO’nun açıklamasında, “Kentimizde 20 yıllık dönem içerisinde uygulanmakta olan kentsel ulaşım politikaları, bugün ve geçmişte benzer örnekleriyle karşımıza çıkan trafik kazaları ve yaşanan can kayıplarının temel sebebidir” denildi. Katlı kavşaklar ve alt-üst geçitlerin bütünüyle taşıt odaklı ulaşım politikalarının sonucu olduğu belirtilen açıklamada, trafiğin akışını sağlamak için birçok hemzemin yaya geçidinin kaldırılarak insanların yaşam alanlarının kısıtlandığı ifade edildi.

Çözüm olarak sunulan bu uygulamaların trafik sorununu çözmek bir yana var olan sorunlara yenilerini eklediği kaydedilen açıklamada, “Kentlerimizin sokaklarına varana değin otoyola dönüştürüldüğü bu ulaşım politikaları sonucunda trafik tüm kentliler için can pazarından farksız bir hal almıştır. Yaşanan can kayıplarının sorumlusu uygulanan günübirlik, plansız ve taşıt odaklı ulaşım politikalarıdır. Kent içi ulaşımda toplu taşımanın desteklenmesi, trafikteki araç sayısında ve yoğunlukta azalma sağlayacak yegâne çözümlerdendir. Raylı sistemler, metro hatları, şehir içi toplu ulaşım araçlarının daha sürekli ve nitelikli hale getirilmesi kent içi ulaştırmada temel prensip haline getirilmelidir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sürgün\'deki Ermeniler\'in fotoğrafları Diyarbakır\'a geliyor

SONRAKİ HABER

\'Bakanlık, cinayetleri değil boşanmaları engellemeye çalışıyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...