21 Nisan 2014 14:36

İşçilere akıl almaz sözler; '1 ay oruç tuttuğunuzu düşünün'

İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde taşerona bağlı çalışan 90 temizlik işçisi ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. Mart ayında yapılan bir aylık geçici ihale sonucu şirketin değişmesinden dolayı mart ayı ücretlerini alamayan işçiler mağdur olduklarını belirtti.

İşçilere akıl almaz sözler; \'1 ay oruç tuttuğunuzu düşünün\'
Paylaş

İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde taşerona bağlı çalışan 90 temizlik işçisi ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen işçilere başhekimin “Bir ay oruç tuttuğunuzu düşünün, işinize geri dönün” dediği ifade edildi. Mart ayında yapılan bir aylık geçici ihale sonucu şirketin değişmesinden dolayı mart ayı ücretlerini alamayan işçiler mağdur olduklarını belirtti. 

Sabah saatlerinde hastane bahçesinde toplanan işçiler maaşları yatana kadar hizmet üretmeyeceklerini dile getirdi. 20 gündür seslerini Başhekimliğe ve hastane yetkililerine duyurmaya çalışan işçiler, “İş Kanunu’nun 34. maddesine göre üretimden gelen gücümüzü durduruyor iş yapmıyoruz. 1 aydır ne maaşımız ne de sigortamız yatıyor. Bu sorun çözülene kadar iş bırakma eylemimize devam edeceğiz. Bu bizim yasal hakkımız” dedi.

YÖNETİM İŞÇİLERLE DALGA GEÇİYOR

Acil servis dışında çalışmadıklarını ifade eden işçiler, bu nedenle ameliyatların iptal edildiğini ifade etti. Hastane yönetimi tarafından, eylemlerini devam ettirirlerse işten atılacakları tehdidiyle karşılaştıklarını anlatan işçiler, Başhekimliğin ‘Gelsin 4-5 kişi benimle konuşsun’ önerisini kabul etmedi. Daha sonra hastane yemekhanesinde Başhekim Uzman Dr. Osman Uçmaz ve hastane yetkililerinin katıldığı toplantının ardından işçiler adına konuşan Alev Taysi Şık, Başhekim Osman Uçmaz’ın “Sağlık Bakanlığına bildirip çözüm için uğraşacağız biz de mağdur durumdayız. Bir ay oruç tutuğunuzu düşünün, işinize geri dönün” dediğini belirtti. Şık, Başhekimin söylediği bu sözlerin işçilerle dalga geçmek anlamaına geldiğini söyleyerek “Biz haklı bir mücadele içerisindeyiz, maaşlarımız yatana kadar mücadelemize devam edip iş bırakma eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Eyleme destek veren SES İzmir Şube Sekreteri Ümit Doğan, Kamu Hastaneleri İzmir Kuzey Birlik Sekreterliğinden taşeron işçilerin taleplerini görüşmek için randevu talep ettiklerini ve bu talebin kabul edildiğini anlatarak “İşçiler bu görüşmeye katılmalı. Mücadeleniz kazanımla sonuçlanana kadar sendikamızla birlikte her koşulda yanınızda olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşı 16’ysa ‘çocuk gelin değil’ kararı

SONRAKİ HABER

Kestel’de tehlikeli atık depolama tesisine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...