20 Nisan 2014 18:46

‘Eğitimde dönüşümü mücadele durdurur’

Eğitim Sen Samsun’da “Eğitimde neler oluyor?” başlıklı panel düzenledi. Panele Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Gümüş, Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Hasan Aydın katıldı. Panelde Osmanlı’dan bu yana eğitimin geçmişi, eğitimde arayışlar ve AKP Hükümeti ile birlikte eğitimde yaşanan dönüşümler konuşuldu.

‘Eğitimde dönüşümü mücadele durdurur’
Paylaş

Eğitim Sen Samsun’da “Eğitimde neler oluyor?​” başlıklı panel düzenledi.

Panele Çukurova Üniversitesinden  Prof. Dr. Adnan Gümüş, Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Hasan Aydın katıldı. Panelde Osmanlı’dan bu yana eğitimin geçmişi, eğitimde arayışlar ve  AKP Hükümeti ile birlikte eğitimde yaşanan dönüşümler konuşuldu.

AKP’nin 12 yıllık iktidarı boyunca kamusal eğitimin azaldığı, özel eğitimin ise her türlü devlet desteğiyle katlanarak büyüdüğü, eğitimin de diğer hizmetler gibi piyasalaştığı, içeriğinin ise dinsel temelde oluşturulduğu,  halka değil sermayeye hizmet ettiği tartışıldı.  Eğitim emekçilerinin iş güvencesi dahil haklarının zayıflatıldığı, eğitime ayrılan paranın yarısı kadar da velilerden para toplanıldığı, sendikalara çok önemli görevler düştüğü vurgulandı. İnsanı ve doğayı merkezine alan, ona hizmet eden demokratik bilimsel, laik parsasız ana dilde  eğitim için daha örgütlü ve güçlü mücadelelere ihtiyaç olduğu dile getirildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Tüzel sınav şaibesine yanıt istedi

SONRAKİ HABER

HES inşaatında iş bırakma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...