20 Nisan 2014 15:38

Öğrenemediniz!

Öğrenemediniz!
Paylaş

Lise Öğrencisi
Güngören
İstanbul


Ölmüş bir çocuğun arkasından konuşulmaması gerektiğini, acılı bir anneye saygı duymayı, her şeyden önce önemli olanın bir insanın canı olduğunu, kardeşçe yaşamayı öğrenemediniz. Katillere ‘katil’ demeyi öğrenemediniz. İnsanları dinleri ve mezhepleri yüzünden yargılamamayı öğrenemediniz. Kimlikleri yüzünden ötekileştirmemeyi öğrenemediniz. Ağzınızdan düşürmediğiniz İslam dinindeki hoşgörüyü öğrenemediniz. Günler geçtikçe köreldiniz, sorgulamayı öğrenemediniz, vicdanınızı kaybettiniz. En önemlisi insanlığı öğrenemediniz.

Sürekli saplantılarınızla cebelleşirken her gün biraz daha köreldiniz. Gerçekleri göremeyecek, her yalana sorgusuzca inanacak duruma geldiniz. Fikirlere saygı duymayı öğrenemediniz, insanlara her şeyden önce insanlıkla bakmayı öğrenemediniz. Emir almaya alıştınız. İtaatsizliğin özgürleştirdiğini göremediniz. Sokaklarda insanlar sizin yarınlarınız için dövüşürken, böcekler gibi ilaçlanırken, ölürken, onlara sahip çıkmayı öğrenemediniz.
Sessizliğin zaman kaybı olduğunu, boyun eğmemeyi öğrenemediniz. Bozuk bir düzende hiçbir şeyin doğru olamayacağını göremediniz.

Göz yumdunuz, köreldiniz, yılan bize dokunmasın bin yaşasın dediniz ama şunu bilemediniz; eğer bugün bize sahip çıkmazsanız yarın o yılan size dokunduğunda size sahip çıkacak kimse kalmayacak!


 

ÖNCEKİ HABER

Büyümez Ölü Çocuklar

SONRAKİ HABER

Staj mı? O da Ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...