19 Nisan 2014 19:49

+18’e ‘İtiraz’ devam ediyor

İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümün iddialı yapımlarından birisi olan Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’ isimli filmine Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırı getirilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

+18’e ‘İtiraz’ devam ediyor
Paylaş

İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümün iddialı yapımlarından birisi olan Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’ isimli filmine Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırı getirilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Camisinde işlenen bir cinayetin izini süren, vicdanlı bir imamın hikayesini anlatan film vizyona girdi. İzleyici tarafından genel itibarı ile beğenilen filme yaş sınırı konulması, filmi izleyenler tarafından sosyal medya da tepkiyle karşılandı.

Komedyan Cem Yılmaz, Twitter hesabından  “Sinema filmlerine yaş sınırı getiren kurumdan istek yapabiliyomuyuz? Mesela bana 21 ver 43 ver diyebilir miyiz ? Ver oradan bana bi 53 !”
“Onur Ünlü’nün filmi “İtirazım Var” sinemalarda ...gidin ! 17 iseniz gitmeyin 23 sen bakın çıkın! 5 yaşındaysanız tek başınıza gidin!’
“TV’lere seyirci uyarısı...ahlakına uymuyorsa Kemal Sunal filmini yayımlama! Yayımlarsan bipleme ..Çok akıllıysan kendi filmini yap! Ok?​’’
“1999’da gösterimin DVD’sine tekrar bakın yaş sınırı 46’dır ! Öngörü :)”
+18 sınırına Cem Yılmaz dışında birçok isimden de tepki geldi. Atılan tweet'lerden örnekler şöyle:
Emre Karayel: Yönt. Onur Ünlü’nün @_onurunlu son filmi’İtirazım Var’ı gittim gördüm bayıldım..şidddetle tavsiye edilir..
Berrak Tüzünataç: “İtirazım Var”ı izlemiş 1seyirci olarak, nasıl ve neden +18 alabilmiş olduğunu zinhar anlamyorum. Bu kdr dar görüşlü olmak da neymiş artk...
Mabel Matiz: onur ünlü’nün “itirazım var” filmini çok sevdik. filme +18 yaş sınırı getirilmesini kınıyorum. [sanat size rağmen bağırmaya devam edecek!]
Osman Sonant: Bu gün günlerden #itirazımvar.+18 ler sinemaya,-18 ler de bulurlar bi yolunu zaten, genç insanlar sonuçta, bu arada +18 duyup korkmayın!!!
Hıdır Tok: “İtirazım Var” sağlam bir film. Eleştirel diliyle üstünde çok konuşulmayı hak ediyor.
R. İhsan Eliaçık: Onur Ünlü’nün “İtirazım var” filmine Kültür Bakanlığı +18 yaş sınırı getirmiş. Yani kime gelmeyin, seyretmeyin diyorlar. Ne demek oluyor bu?
Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’ isimli filmine Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırı getirilmesine ve yapımcıya gönderilen belgede, “Yönetmelik gereğince film, çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici, genel ahlak kurallarına aykırı, insan onuru zedeleyici unsurlar ve şiddet unsurları içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir” denilmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Menemen\'de midibüs şarampole devrildi: 6 ölü 31 yaralı

SONRAKİ HABER

Çıkmaz ayın son çarşambası yönetmeliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...