19 Nisan 2014 12:58

Kayıp Fransız gazeteciler Akçakale sınırında bulundu

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) görev yapmak için 'Dünyanın en tehlikeli ülkesi' ilan ettiği Suriye'de, geçen yıldan bu yana kayıp olan 4 Fransız gazeteci, gözleri ve elleri bağlı bir şekilde Akçakale ilçesi sınırında devriye gezen askerler tarafından bulundu.

Kayıp Fransız gazeteciler Akçakale sınırında bulundu
Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) görev yapmak için "Dünyanın en tehlikeli ülkesi" ilan ettiği Suriye'de, geçen yıldan bu yana kayıp olan 4 Fransız gazeteci, gözleri ve elleri bağlı bir şekilde Akçakale ilçesi sınırında devriye gezen askerler tarafından bulundu.

Suriye'de geçen yıldan bu yana kayıp olan ve El Kaide bağlantılı IŞİD çetelerinin elinde olan 4 Fransız gazeteci Nicolas Henin (38), Pierre Torres (29), Edouard Elias (22) ile Didier Farnçois (54), Urfa'nın Akçakale ilçesi sınırında devriye gezen askerler tarafından bulundu. Yaklaşık 10 aydır Suriye'de tutulan gazeteciler, dün gece saatlerinde bilinmeyen bir grup tarafından elleri ve gözleri bağlı şekilde Türkiye-Suriye sınırındaki Urfa'nın Akçakale ilçesi yakınlarında bir bölgeye getirildi. Sınırdan geçirilen gazeteciler, sınır hattında devriye görevi yapan askerler tarafından fark edildi. Kaçakçı olmalarından şüphelenilen ancak gözlerinin kapalı olduğu ve Fransızca konuştuklarını fark eden askerler durumu komutanlarına bildirdi.

Sınır hattına gelen üst düzey askerler, elleri ve gözleri kapalı olan kişilerin Suriye'de kaçırılan gazeteciler olduğunu belirleyince, gazetecileri güvenli bölgeye aldı. Gazeteciler de bir süre sonra sağlık kontrolü için Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından da ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Fransız gazetecilerin bulundukları bilgisi Fransız yetkililere bildirildi.

Yabancılar Şubesi'ne misafir edilen gazeteciler, işlemlerinin ardından kente gelecek Fransız yetkililere teslim edilecek.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başkent Şam ve Halep'teki çatışmaları yerinde görüntülemek için Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye giriş yapan Fransız gazeteciler, çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra IŞİD tarafından kaçırılmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale\'de çatışma: 2\'si asker 3 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Tekne faciasıyla ilgili milyonluk vurgun ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...