19 Nisan 2014 12:46

Çanakkale'de çatışma: 2'si asker 3 kişi öldü

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uygulaması üzerine komşularının ihbarı üzerine jandarma tarafından yapılan operasyonda, iki astsubay ve Yakup A. yaşamını yitirdi.

Çanakkale\'de çatışma: 2\'si asker 3 kişi öldü
Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uygulaması üzerine komşuların ihbarı üzerine dün gece saatlerinde, jandarma ekipleri Yakup A'nın evine geldi. Bu sırada Yakup A, elindeki pompalı tüfekle önce Biga Merkez Karakol Komutanı 46 yaşındaki Astsubay İlhan Yıldız'ı vurdu. Vurulan Yıldız yaşamını yitirdi. Astsubayı öldürmesinin ardından kaçan Yakup A. sabah karşı tekrar köye dönerek bir eve ateş açtı. Olayın ihbar edilmesi üzerine Yakup A'yı yakalamak için jandarma ekipleri tarafından operasyon başlatıldı. Yakup A. ve jandarma ekipleri arasında çıkan ikinci çatışmada da Astsubay başçavuş Ömer Yanar ve Yakup A. vurularak yaşamını yitirdi.

Bölgede aramada çalışması yapan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri, bugün öğle saatlerinde tekrar köyüne dönen Yakup Atik’e teslim olması çağrısı yaptı. Atik'in silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yakup Atik ölü ele geçirildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

İlçe Jandarma Komutanlığı önüne Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın ile birlikte gelen Vali Ahmet Çınar, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Sarnıç Köyü'nde aile içi şiddetten jandarmaya ihbar gelmesi üzerine ekiplerin köye hareket ettiğini söyleyen Vali Çınar, şunları söyledi:

“Sarnıç Köyü’nde bir şahıs pompalı tüfeğiyle hem ateş ediyor, hem de ailesine şiddet uyguluyor. Gelen ihbar üzerine merkez karakol komutanımız İlhan Yıldız, timini de alıp köye gidiyor. Şahsı daha önceden tanıyor, önceden yemek ısmarlamış. Biraz da bu güvenle ikna edebileceğini düşünerek kendisine yaklaşıyor. O anda şahıs tarafından kafasına ateş edilmek suretiyle şehit ediliyor, akabinde şüpheli kaçıyor. Akşam jandarma bölgeye ekiplerini sevk etti, aile hala tehdit altında olduğu için. Ailenin güvenliğini aldılar. Alan ormanlık ve gece olduğu için kaçan şahıs, tekrar köyüne dönüyor. O an bölgede inceleme yapan Astsubay Ömer Yanar’ı da şehit ediyor. Tabi olay adi bir olaydır, ancak çok vahim bir olay. Ailenin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için oraya görev için giden arkadaşlarımızın peş peşe şehit edilmesi hem bizim hem de tüm halkımızın yüreğini yaraladı."

Şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen Vali Çınar, “Benim aldığım bilgiler doğrultusunda daha önce cinayet, gasp ve soygun gibi suçlardan mahkumiyet almış. Bildiğimiz vahim bir durum var” dedi.

Bursa’da Adli Tıp raporu hazırlandıktan sonra hayatını kaybeden askerlerin cenazelerinin Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından memleketlerine gönderileceği belirtildi. 4 çocuk babası İlhan Yıldız’ın Kars Sarıkamış’ta, 2 çocuk babası Ömer Yanar Hatay Kırıkhan’da son yolculuğuna uğurlanacağı kaydedildi.

ALA: MÜDAHALE EDERKEN DİKKATLİ OLMALI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çanakkale’nin Biga ilçesinde akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Yakup Atik’in iki astsubayı öldürmesiyle ilgili olarak "Güvenlik birimlerimiz bir şeye müdahale ederken çok dikkatli olmalı” dedi.

Gazetecilerin 1 Mayıs bayramıyla ilgili sorularına "O konuda söylenecek sözü söyledik. Daha fazlasına gerek yok" diyen Bakan Efkan Ala, Hatay'da 3 uçakta bomba ihbarı yapılmasıyla ilgili olarak "Onların hepsi biliyorsunuz yalan çıktı, doğru değil. Öyle bir şey yok” yanıtını verdi.

Çanakkale'nin Biga İlçesine bağlı Sarnıç Köyünde dün akşam Biga Merkez Karakol Komutanı Astsubay İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ve ölü ele geçirilen Yakup Atik’in kendisini yakalamaya gelen ekibe ateş açarak Astsubay Başçavuş Ömer Yanar’ı da öldürüp kaçmasıyla ilgili soruya Bakan Ala şöyle yanıt verdi:

"Güvenlik birimlerimiz maalesef yeterli tedbiri almadan belki müdahale ettiler. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah’ta rahmet diliyorum. Orada bir müdahale sırasında tamamen iyi niyetli güvenlik birimlerimizin, jandarmamızın elinde tabanca olduğu halde kişiye müdahale etme sırasında hadise meydana geliyor. Diğer olay ise yakalanma sırasında oluyor. Çok dikkatli olmalıyız. Yani güvenlik birimlerimizde dikkatli olmalı bir şeye müdahale ederken. Çok üzüntü verici bir durum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Asasız Musa\'nın dünya prömiyeri gösterimi yapıldı

SONRAKİ HABER

Kayıp Fransız gazeteciler Akçakale sınırında bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...