19 Nisan 2014 12:00

'Asasız Musa'nın dünya prömiyeri gösterimi yapıldı

Musa Anter'in yaşam öyküsünden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan 'Asasız Musa' filminin dünya prömiyeri, 33. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi.

\'Asasız Musa\'nın dünya prömiyeri gösterimi yapıldı
Paylaş

Musa Anter'in yaşam öyküsünden esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan "Asasız Musa" filminin dünya prömiyeri, 33. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi.

Kürt bilgesi Musa Anter'in yaşam öyküsünden yola çıkarak sinemaya aktarılan "Asasız Musa" filminin dünya prömiyeri İKSV tarafından düzenlenen 33. İstanbul Film Festivali kapsamında Beyoğlu Sineması'nda gösterildi. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimine, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Diyarbakır Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir ve filmde de rol alan Musa Anter'in çocukları Dicle Anter, Rahşan Anter ile Anter Anter katıldı.

Anter'in hayatından kesitler sunan ve devamlılığı Anter'in yaşamındaki önemli objelerle sağlanan film, gösterim sonrasında izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Film sonrası, film ekibi ile söyleşi de gerçekleştirildi. Filme yönelik duygularını aktaran izleyiciler, filmin şiirsel bir dille ilerlediği yorumunu yaptı. Söyleşi de konuşan yönetmen Aydın Orak, Anter'in yaşamını 80 dakikalık bir filme aktarmanın zor yanları olduğunu belirterek, "Kürdistan coğrafyasındaki her şey Musa Anter'dir. Musa Anter de Kürdistan coğrafyasıdır. Bir düş kurduk ve öyle anlatmaya çalıştık. Bende bıraktığı izi anlatmaya çalıştım. Herkes Anter'in kendisinde bıraktığı izi bu filmde bulabileceğini düşünüyorum" dedi. Söyleşi sırasında konuşan Diyarbakır Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir de, filmde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu film cesaretin bir örneği, tüm yönetmenlere de ilham olması, feyz olması gerekir" diye belirtti.

Film ekibine yöneltilen soruların cevaplanmasıyla söyleşi sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Taksim\'de 1 Mayıs yasağı Anayasaya aykırı\'

SONRAKİ HABER

Çanakkale\'de çatışma: 2\'si asker 3 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...