18 Nisan 2014 21:01

Mahmut Uslu: Tek güvencemiz Anayasa Mahkemesi

Fenerbahçe'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Başkan Aziz Yıldırım'ın cezasını onamasının ardından bugün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sona erdi.

Mahmut Uslu: Tek güvencemiz Anayasa Mahkemesi
Paylaş

Fenerbahçe'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Başkan Aziz Yıldırım'ın cezasını onamasının ardından bugün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sona erdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açık yapan Genel Sekreter Mahmut Uslu, tek umutlarının anayasa mahkemesine yaptıkları müracaat olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Öncelikle gelişmeleri bekleme kararı aldık. Anayasa mahkemesine müracaatımız var. Yürütmeyi durdurma ile ilgili. Ümitlerimizi devam ettiriyoruz. Önümüzdeki hafta bu kararın çıkmasını bekliyoruz. Tek güvencemiz Anayasa Mahkemesi." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu tür davalar, tapeler ile ilgili onlarca kanun çıktı. Daha evvel makul olarak karşılanan, yeniden yargılanma konusu maalesef gündeme getirilmedi. İnşallah Anayasa Mahkemesi bir an evvel kararı verir. Benim tahminim olumlu bir karar çıkabilir. Fenerbahçe'de başkanlık ile ilgili şu an söyleyebileceğimiz bir şey ya da alınmış bir karar yok."

Mahmut Uslu, Başkan Aziz Yıldırım'ın başkanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada da "Başkan Aziz Yıldırım'ın başkanlığı şu an düşmedi. Bize tebliğ edilen bir durum yok. Tüzüğümüz açık, Mayıs ayında buna göre seçim olabilir. Şu anda kendi içimizden bir yöneticinin başkanlığı konusunda gündeme gelmiş ve konuşulmuş bir durum yok. Bugünkü toplantıda böyle bir gündem maddesi yer almadı." ifadelerini kullandı.

'BİZ BU YIL E-BİLET UYGULAMASINA GEÇMEYECEĞİZ'

Mahmut Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ısrarla üzerinde durduğu e-bilet uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada ise "TFF'nin vereceği her türlü cezayı göze aldık, biz e-bilet uygulamasına bu yıl geçmeyeceğiz. Önümüzdeki yıl da taraftarlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarımızı yapacağız." diyerek şunları söyledi:

"E-Bilet ile ilgili bir şeyler demek istiyorum. Çok çağdışı bir uygulama. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Maalesef bir kanun. E-Biletin ertelenmesi gerektiğini ben bizzat yetkililere söyledim. Biz ceza da olsa hiçbir şekilde bunu bu sezon uygulamayacağız. Önümüzdeki yıl Fenerbahçe taraftarını mağdur etmeyecek şekilde bu işi çözeceğiz."

Mahmut Uslu, Başkan Aziz Yıldırım'ın öğle saatlerinde Samandra Tesisleri'nde oyuncularla yaptığı görüşmenin bir veda konuşması olmadığını da belirterek, "Öğlen Aziz Yıldırım'ın yaptığı toplantı, veda toplantısı değil bir maç toplantısıydı. Yarın da gidecek. Futbolcuların öyle bir beklentisi var ama maç ile ilgiliydi. Her defasında gidiyor. Moral veriyor ve konuşma yapıyor." diyerek sözlerini tamamladı. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Neden örgütlü olmak istiyorum?

SONRAKİ HABER

BDP Ceylanpınar ve Birecik\'te seçimlerin iptalini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...