18 Nisan 2014 17:34

BDP milletvekilleri, HDP'ye katılacak

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP’nin HDP’ye katılması konusunu görüşmek için BDP Genel Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda BDP milletvekillerinin HDP’ye katılması kararı alındı.

BDP milletvekilleri, HDP\'ye katılacak
Paylaş

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP Genel Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda BDP milletvekillerinin HDP’ye katılması kararı alındı.

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP milletvekillerinin HDP’ye katılmasının yanı sıra gündemdeki konuları değerlendirmek üzere bugün toplandı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıya BDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Gazetemize konuşan Sebahat Tuncel, bu konuyu bir süredir tartıştıklarını söyleyerek BDP’nin zaten HDP’de mücadele yürüttüğünü söyledi. Bileşenlerle birlikte nasıl bir parti olacaklarını konuştuklarını belirten Tuncel, “Yürüyüşümüzü nasıl daha etkin hale getiririz bunları değerlendirdik” dedi.

Bu karar sonrası Meclis faaliyetleri tamamen HDP adı altında yürütülecek.

Öte yandan Vatan'a konuşan İdris Baluken, Coşkulu, görkemli bir törenle HDP'ye katılım olacak" derken geçiş kararının  BDP'nin yetkili organları, teşkilatları, yerel yönetimlerini kapsamadığını belirterek "Önümüzdeki dönemde diğer şeyler için belli bir yol haritası çıkarılacak. Haziran başında BDP ve ortasında HDP kongresi yapılacak" dedi.

BDP Hakkari milletvekili Adil Zozani ise "BDP'nin tüzel kişiliğini devam ettireceğini" belirterek "Grubun bu yönlü karar alma yetkisi zaten yok. Genel Kurul'da bu konuda nasıl bir karar alınacağını bilemeyiz. Prensip kararı olarak BDP'li vekillerin grup şeklinde HDP'de birleşmesine karar verildi. Kamuoyunda biraz tartışılıp anlaşılır kılınmasına çalışılacak" dedi.  (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BDP-HDP heyetinin Öcalan ile görüşmesi ertelendi

SONRAKİ HABER

İtirazım Var\'ın +18 itirazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...