18 Nisan 2014 16:14

Savcıdan şiddete uğrayan kadına 'Yalnız dolaşma' tavsiyesi!

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) şiddete uğrayan kadın öğrencinin savcılığa başvurduğu ve savcının, “Yurda çık bir arkadaşının yanına dolan, yalnız dolaşma” dediği iddia edildi.

Savcıdan şiddete uğrayan kadına \'Yalnız dolaşma\' tavsiyesi!
Paylaş

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) şiddete uğrayan kadın öğrencinin savcılığa başvurduğu ve savcının, “Yurda çık bir arkadaşının yanına dolan, yalnız dolaşma” dediği iddia edildi.

Dün Mühendislik Fakültesi içerisinde eski sevgilisi olduğu iddia edilen Serdar K. tarafından önce silah ile vurulmak istenen S. P, silahın tutukluk yapması sonucu Serdar K’nin yanında getirdiği satır ile yaralanmıştı. Sırtından, boynundan ve elinden yaralanan S.P. Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesinde elinden ameliyata alındı.

S.P.’nin şiddete uğramadan önce savcılığa başvurduğu ve savcılığın da şikayeti dikkate almayarak “Yurda çık bir arkadaşının yanına dolan, yalnız dolaşma” dediği iddia edildi. Savcılığa başvurmasıyla da güvenliği sağlanmayan genç kadın, çareyi yurda çıkmakta gördü.

Kocaeli Üniversitesindeki kadın öğrenciler de Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelerek yaşanan şiddet olayını protesto etti. Tedirgin olduklarını belirten kadın öğrencilerden Sibel Artut, sıra arkadaşları S.P’nin daha önce Serdar K. tarafından tehdite ve tacize uğradığını, evinin basıldığını ve can güvenliğinden endişelendiği için yurda çıkmak zorunda kaldığını dile getirdi. Her fırsatta üniversitede güvenliği sağlıyorlar denilerek güvenlik görevlilerini hakkını isteyen öğrencilere saldırtan Rektörlüğün eli satırlı, belinde silah taşıyan kadın düşmanlarının kampüse rahatlıkla girebildiğini ifade eden Artut, “Serdar K.’nin en ağır ceza ile yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet kaçıncı bahara çıkacak?

SONRAKİ HABER

Gebze Sendikalar Birliği, Gebze’de 1 Mayıs kutlamayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...