18 Nisan 2014 15:52

Eskişehir'de de 1 Mayıs bölündü

KESK, DİSK, TMMOB, Eskişehir Tabip Odası, Eczacılar Odası, demokratik kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partiler Odunpazarı Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlarken, Türk-İş ise Sıhhıye Meydanı'nda olacak.

Eskişehir\'de de 1 Mayıs bölündü
Paylaş

KESK, DİSK,  TMMOB, Eskişehir Tabip Odası, Eczacılar Odası,  demokratik kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partiler Odunpazarı Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlarken, Türk-İş ise Sıhhıye Meydanı'nda olacak.

Konuyla ilgili DİSK Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenlendi. Eskişehir'deki ayrışmanın sorumlusunun Türk-iş olduğunu ifade eden Bayram Kavak, Türk-İş’e çağrı yaptıklarını ancak Türk-İş’in ayrı kutlamak istediğine dikkat çekti. Kavak, "Yılın 364 gün alanlarda, eylem ve etkinliklerde olmayan 1 Mayıs geldiğinde de ‘Biz büyüğüz, bizim tekelimizde olsun’ diyorlar.  Biz bunu kabul etmek zorunda değiliz. 1 Mayıs'ın bir anlamı, tarihi var. Ayrışan biz değiliz, onlar" dedi.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına basın metnini okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününde yaşam, sendikal hak ve özgürlükler, tam bağımsız demokratik Türkiye için 1 Mayıs hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. "1 Mayıs 2014 işçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırının gündeme geldiği AKP'nin Neoliberal muhafazakâr ırkçı ve otoriter bir düzeni emperyalizmin yeni yeni yönelimlerine uygun olarak yeniden inşa etmeye başladığı bir dönemde gerçekleşmektedir" diyen Kavak, bu nedenle başta işçi cinayetlerine, sömürüye, savaşa ve gerginliğe karşı eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi ve gerçek bir laiklik talebiyle alanlarda olacaklarını söyledi. 1 Mayıs'ın birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, umudun, direnmenin adı olduğuna dikkat çeken Kavak, "Baskıcı, otoriter, ırkçı, gerici yönetim anlayışına karşı adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs'ın anlam ve önemine uygun emeğin bayramı olarak kutlamak gerçek sınıf dayanışmasını göstermek işimize, aşımıza, ülkemize sahip çıkmak için sendika ayrımı yapmaksızın tüm işçileri, kamu emekçilerini,  işsizleri, örgütsüzleri, güvencesi çalışanları, kadınları, emekçileri, emek ve meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri e tüm halkımızı mücadelemiz de işçi sınıfının ve emekçi haklarımızın birliğinden doğan gücümüzle, dayanışma ruhumuzla,  ekmek, gül ve Hürriyet günlerine inancımızla gülümseyen yüzü 1 Mayıs' ı 2014 perşembe günü saat 14.00 da Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting ve konsere tüm Eskişehir halkını davet ediyoruz." dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı’ndan “Tam Gün” genelgesi

SONRAKİ HABER

Adalet kaçıncı bahara çıkacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...