18 Nisan 2014 14:31

Uyumsuz

Fütüristik bir distopyada geçen hikâyede toplum beş farklı fraksiyona bölünmüştür. Her bir bölüm farklı bir erdemi temsil etmektedir ve 16 yaşına giren her genç hangi bölümde yer almak istediğine kendisi karar vermektedir. Seçim bir kez yapılır ve artık ömür boyu orada kalmak zorundadırlar. Herkesi şaşırtan bir seçim yapan Tris’in sakladığı ve ortaya çıktığı anda ölümcül olabilecek bir sırrı vardır. Bu sır ya sevdiklerinin hayatını kurtaracak ya da O’nun sonu olacaktır.

Uyumsuz
Paylaş

Neil Burger’in yönettiği ve Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet ile Ashley Judd’in oynadığı Uyumsuz (Divergent), 18 Nisan 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Fütürist bir distopya hikayesi olan bu filmde toplum her biri farklı bir erdemi temsil eden beş bölgeye bölünmüştür. On altı yaşına gelenlere kendi bölgelerinde kalıp kalmayacakları sorulmaktadır. Çünkü hayatları boyunca verdikleri karar sonucu seçtikleri bölgede yaşamak zorundadırlar. Beatrice Prior herkesi şaşırtan bir seçim yapar. Bunun üzerine Tris ve bölgenin diğer üyeleri yaptıkları seçimden sonra hayatta kalmak için oldukça rekabetçi bir başlangıç sürecine girerler. Ağır fiziksel ve psikolojik testlerden geçmek zorunda kalırlar. Bu testler sonucunda değişeceklerdir. Ancak Tris bir sır saklamaktadır. Sırrı herhangi biri öğrenirse kesinlikle bu sonu olacaktır. Görünüşte mükemmel olan toplumunu tehdit eden bir çatışmanın hızla büyüdüğünü gördükçe, sırrının sevdiği insanların hayatını kurtarabileceğini fark eder.

ÖNCEKİ HABER

İşçi özelleştirmeye karşı barikat oldu

SONRAKİ HABER

Cerrahpaşa\'da taşeron işçiler 2 saat iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...