18 Nisan 2014 09:06

TOKİ'de tape operasyonu

İnternet'e düşen ses kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fırça attığı iddia edilen TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile görevden alındı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığına Mehmet Ergün Turan atandı.

TOKİ\'de tape operasyonu
Paylaş

AKP iktidarı döneminde, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde kamunun önemli birimlerinden biri haline dönüşen TOKİ'nin başkaznı görevden alındı. Yerel seçimden önce İnternet'e düşen ses kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fırça attığı iddia edilen TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile görevden alındı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığına Mehmet Ergün Turan atandı.

MEHMET ERGÜN TURAN KİMDİR?

Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında Bakırköy’de doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1999-2004 ve 2009 Yerel Seçimlerine Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Turan, Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB İmar Komisyon Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclis 2.Başkan Vekilliği yaptı. 2009 yerel seçimlerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

DİĞER ATAMA KARARLARI

Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarındaki atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken, onun yerine ise Mehmet Ergün Turan getirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında da Müsteşar Yardımcılığına Mustafa Karaman, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Temindar Aytekin, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılıklarına Gülser Ustaoğlu ve Hülya Yavuz, Denetim Hizmetleri Başkanlığına İsmail Yüksektepe ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Mustafa Okur getirildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında da Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ömer Koca atandı. (ANKA)

O SES KAZYDINDA NE VARDI?

Başçalan adlı Youtube hesabı Recep Tayyip Erdoğan ile TOKİ Başkanı Haluk Karlıbel arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı yayımlamıştı. Ses kaydında Erdoğan, kendisinden habersiz satılan değerli bir arsa için öfkeleniyor, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i fırçalıyor ve satışın iptal edilmesini istiyordu.

ÖNCEKİ HABER

Dünya’ya en çok benzeyen gezegen keşfedildi

SONRAKİ HABER

Ormanları talan kararı Resmi Gazete\'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...