17 Nisan 2014 21:01

Din kültürü öğretmenine evrim soruşturması

Adana’da din kültürü öğretmeni olan Zeki Coşkunsu hakkında, evrimle ilgili kitap yazdığı için soruşturma başlatıldı.

Din kültürü öğretmenine evrim soruşturması
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana


Adana’da din kültürü öğretmeni olan Zeki Coşkunsu hakkında, evrimle ilgili kitap yazdığı için soruşturma başlatıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan 19 Mayıs Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Zeki Coşkunsu’nun, evrimle ilgili kitap yazdığı için başı dertte. ‘Biyolojik Adem’in Emerjansı’ adlı kitap yazan ve kitabında dini değerleri aşağıladığı iddia edilen Coşkunsu hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okula gelen Milli Eğitim Müfettişlerinin, kitabında ‘Kur’an’daki ayetleri referans alarak evrimi açıklayan’ Coşkunsu ile ilgili öğrencilere “Size kitap sattı mı?  Dini değerleri aşağıladı mı?​” gibi sorular yönelttikleri belirtildi.

Coşkunsu dini değerleri aşağıladığı iddia edilen kitabında Kur’an’ın doğal bilimler, matematik, mantık gibi bilimleri onayladığını belirterek çamurdan heykel gibi yaratılan insanı, paraşütle dünyaya gönderilen insanı değil, milyonlarca yılda tek hücreden başlayarak günümüz insanına kadar süren evrim sürecini savunuyor.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde, Bartın Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi Öğretmeni Mustafa Şahin de öğrencilerine ‘Dünyanın En Güzel Tarihi’ ve ‘Bitkilerin En Güzel Tarihi’ isimli kitapları öğrencilerine tavsiye etmiş, dini duyguları rencide ettiği iddiası ile hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Ocak 2013’te de İzmir’in Buca ilçesinde müfredatta yer alan “Mutasyon ve Evrim Teorisi” dersini anlatan fen bilgisi öğretmeni hakkında soruşturma açılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

MİT yasası Meclis\'ten geçti

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’dan Beethoven albümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...