17 Nisan 2014 12:19

'Karşı'ya ilan vermeyin' talimatınız oldu mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, 'Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinizin, gazetecilik mesleğinin doğası gereği muhalif duruşu olan Karşı gazetesine resmi ilan ve reklam verilmemesi için kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ortaklıklarına talimatınız oldu mu?' diye sordu.

\'Karşı\'ya ilan vermeyin\' talimatınız oldu mu?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinizin, gazetecilik mesleğinin doğası gereği muhalif duruşu olan Karşı gazetesine resmi ilan ve reklam verilmemesi için kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ortaklıklarına talimatınız oldu mu?​” diye sordu.

Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde yer alan bazı başlıklar şöyle:

“Karşı gazetesinin 65 gün çok başarılı yayın yapmasının ardından 14 Nisan 2014’te yayın hayatına son vermek zorunda kalmasının gerekçeleri nedir?

Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinizin, gazetecilik mesleğinin doğası gereği muhalif duruşu olan Karşı gazetesine resmi ilan ve reklam verilmemesi için kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ortaklıklarına talimatınız oldu mu?

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Emlak Konut, TOKİ, Özelleştirme İdaresi, THY, TTNet, Türk Telekom, Avea, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TURSAB, Ziraat Bankası ve SGK, Karşı gazetesine reklam veya ilan verdi mi? Bu kamu ortaklıklarından hiçbirisinin ilan veya reklamının Karşı’da yayımlanmamış olmasının gerekçesi nedir?

Sabah, Daily Sabah, Habertürk, Türkiye, Milliyet, Star, Yeni Şafak, Takvim, Akşam, Vatan, Güneş, Yeni Akit, Milat gazetelerinin 2014 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarındaki 'resmi ilan istihkaklarının' toplamı kaç TL’dir? Bu gazetelerden her birisinin aylara sari olarak aldıkları resmi ilan istihkakları ayrı ayrı kaçar TL’dir?

İngiltere ve bağımsız medyanın gelişmiş olduğu diğer batı demokrasilerinde örnekleri olduğu gibi hükümetle, resmi kurumlarla ilgisi olmayan tamamen gazetecilik meslek örgütleri ve sektör temsilcilerinden oluşacak Bağımsız Tiraj Denetim Bürosu niçin Türkiye’de kurulmuyor?

29 Mayıs 2013’te tarafınıza yönelttiğim 7/25193 sayılı yazılı soru önergemde de yer almasına karşın yanıtınızda hiç değinmediğiniz Bağımsız Tiraj Denetim Bürosu oluşturulması için hangi girişimlerde bulunacaksınız, niçin bu konuda bir adım atmıyorsunuz?

Özgür, bağımsız ve güçlü basın oluşturulması için 11 Ocak 2012 tarihinde TBMM’ye sunduğum ve o tarihten bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen 2/303 sayılı yasa teklifimi, özellikle internet yayıncılığıyla ilgili olarak şu günlerde hazırladığınız yasa tasarısıyla birleştirecek misiniz?​” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Gül: Her şey belli, herkesin işine gücüne bakması lazım

SONRAKİ HABER

\'Helikopter düştü\' ihbarı asılsız çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...