17 Nisan 2014 12:07

Kılıçdaroğlu: Yeni bir Kenan Evren'e ihtiyaç yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. "1982 Anayasası'nın Kenan Evren'e sağladığı yetkiyi aslında bu anayasanın sağladığı görüşü var" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yeni bir Kenan Evren'e ihtiyacımız yok" dedi.

Kılıçdaroğlu: Yeni bir Kenan Evren\'e ihtiyaç yok
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

"1982 Anayasası'nın Kenan Evren'e sağladığı yetkiyi aslında bu anayasanın sağladığı görüşü var" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yeni bir Kenan Evren'e ihtiyacımız yok" dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Son derece önemli değerlendirmeler yapıldı. Hukuk devletine, adalete vurgu yapıldı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapıldı. Dış politikada Türkiye'nin yalnızlığına vurgu yapıldı. Bunlar önemli tespitlerdi, dolayasıyla bu değerlendirmelerin, özellikle Türk iş dünyasından gelmesi daha da önemli bize göre" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasında 'Herkes işine baksın" sözleri ile ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Elbette ki herkes işine bakacak. Ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek. O endişeleri giderecek olan yapı şu anda Türkiye'de yok. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, dış politikada Türkiye'yi yalnızlığa iten sürecin ortadan kalkması, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeler. Bunlar hale taşınıyor. Eğer bir paralel devlet varsa, onunla hukuk içinde kalınarak
mücadele edilmesi gerektiği de yine özenle vurgulandı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuya Kılıçdaroğlu, ""Elbette kimse cebinde görmemeli cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" diye konuştu.

"1982 Anayasası'nın Kenan Evren'e sağladığı yetkiyi aslında bu anayasanın sağladığı görüşü var"  sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yeni bir Kenan Evren'e ihtiyacımız yok" dedi.

AKP'nin Cumhurbaşkanlığı istişare toplantısında konuşan Grup Başkanvekili Nurettin Canikli “1982 Anayasası’nın Cumhurbaşkanına verdiği yetkiler halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanının da yetkilerini kullanması için yeterlidir. Çünkü bu Anayasa ile 12 Eylül’de Kenan Evren’in kullanması için zaten geniş yetkiler verilmişti. Bu yetkiler halkın seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından kullanıldığında partili Cumhurbaşkanı sonucunu doğurur. Bu yetkilerle Cumhurbaşkanlığı da yapılır Başbakanlık da” demişti. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Bacaklarını topla, yerimi işgal etme\'

SONRAKİ HABER

Gül: Her şey belli, herkesin işine gücüne bakması lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...