17 Nisan 2014 08:26

Kapıkule kapandı

Gümrük Bakanlığı'nın bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç giriş-çıkış işlemleri sabah 09.00'a kadar durduruldu.

Kapıkule kapandı
Paylaş

Gümrük Bakanlığı'nın bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç giriş-çıkış işlemleri sabah 09.00'a kadar durduruldu.

Uygulamadan habersiz sınır kapısına gelenler Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yönlendirilirken, TIR sürücüleri yenileme çalışmalarına tepki gösterdi.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki giriş-çıkış işlemleri bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle saat 21.00'dan itibaren kapatıldı. Yenileme çalışmalarının sabah 09.00'a kadar sürmesi beklenirken uygulamadan habersiz olup Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen yolcu ve araçlar Trafik ekipleri tarafından anonslarla uyarılarak diğer sınır kapılarına yönlendiriliyor.

Bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nın kapatılması TIR sürücülerin tepkisine neden oldu. İstanbul’dan aldığı demir yükünü Almanya’ya götürmek üzere Kapıkule Sınır Kapısına gelen Murat Ateşli, geçişlerindeki sorunların bir türlü bitmediğini ifade ederek, “Bizim çilemiz hiç bitmiyor. Kapıkule’ye ne zaman gelsek sürekli bir sorunla karşılaşıyoruz. Bize sistem yenilenmesiyle ilgili 2 saat önce haber verdiler. Sistem yenilenince geçişlerin hızlanacağını söylüyorlar. Yıllardır biz bu çileyi çekiyoruz. Geçişlerin hızlanacağına inanmıyorum" dedi.

ÜRÜNLER BOZULABİLİR

Rusya’ya 20 ton domates ve kabak yükü taşıdığını belirten TIR sürücüsü Ahmet Yılmaz ise, taşıdığı ürünlerin bozulma riski olduğu söyleyerek, "Bize Sınır kapısının kapanacağı bilgisi geç bildirildi. Biz buraya geldik bakalım ama çok bir zamanımız kaldı. İnşallah geçiş yaparız. Geçiş yapamazsak diğer kapıya yönelmemiz bile malzemenin zamanında yetişmemesine neden ola bilir. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı yaratır" dedi.

Akşam saat 21.00’da başlayan bilgisayar sistem yenileme çalışmasının sabah 09.00’da bitirilerek geçişlerin normale döneceği bildirildi. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep\'te ambalaj fabrikasında yangın

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon suyu 4 daireyi bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...