17 Nisan 2014 06:00

Çay işçileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Çay işçileri uzun yıllar sonra işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı Rize’de kutlama kararı aldı.

Çay işçileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor
Paylaş

Çay işçileri uzun yıllar sonra işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı Rize’de kutlama kararı aldı. DİSK-Gıda İş Sendikası’nda örgütlenen ÇAYKUR işçileri TMMOB lokalinde yaptıkları toplantıyla Rize’de 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını açıkladı. DİSK Gıda-İş Sendikası temsilciler kurulu toplasntısında söz alan değişik fabrikalardan işçiler  taşeron sistemine karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Rize’deki tüm sendikalara, çay üreticilerine 1 Mayıs’a katılmaları için çağrı yapacaklarını açıklayan DİSK Gıda-İş Sendikası’nı 1 Mayıs kutlamalarında KESK’e bağlı sendikalar yalnız bırakmayacak.

İŞÇİNİN SAĞCISI SOLCUSU OLMAZ

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) bağlı otuz fabrikadan yetmişe yakın temsilcinin katıldığı toplantıda konuşan DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası Uzmanı Onur Bakır, taşeronlaştırma ve özelleştirme konusunda işiçilere bilgi verdi. Bakır, ÇAYKUR’daki buhar kazanlarının taşerona devrinin hukuk dışı olduğunu belirterek bu adımla asıl olarak ÇAYKUR’un özelleştirilmek istendiğini söyledi. Cam Seramik İş Sendikası eski Genel Başkanı başkanı Mehmet Turp, ülkedeki siyasi kutuplaşmadan işçiye bir hayır gelmeyeceğini, işçilerin gücünün birliğinde olduğuna dikkat çekerek “İşçinin sağcısı solcusu olmaz. Ekmeğimizi büyütmenin, fabrikalarımıza, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmanın tek yolu birlikte mücadele etmetir” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'30 kuruşa yapıyoruz 80 liraya alıyoruz\'

SONRAKİ HABER

Kadınlar sendikalı ve güvenceli iş istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...