16 Nisan 2014 20:48

Kimi kime şikayet edecekler?

İzmir Dikili Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personeline Dikili Savcısı Yusuf Yüksekkaya tarafından şiddet uyguladığı iddia edildi.

Kimi kime şikayet edecekler?
Paylaş

İzmir Dikili Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personeline Dikili Savcısı Yusuf Yüksekkaya tarafından şiddet uyguladığı iddia edildi. 

Olayı gazetemize görgü tanıkları aktardı. İddiaya göre, salı günü saat 16.04’te, yani polikliniklerin mesai saati bitiminde meydana gelen olayda kadın doğum bölümüne eşiyle birlikte gelen Savcı Yüksekkaya, Veri Giriş Elemanı S.A’dan kayıt yapılmasını istedi. S.A. doktorların muayenesinin bittiğini ve viziteye çıktıklarını söyledi, savcı ise bu duruma sinirlenerek “Bana doktoru çağır” dedi. Personel S.A. ise kendisini başhekim sekreterliğine yönlendirdi. Önce küfür ederek başhekim sekreterliğine yönelen savcının, geri dönüp sağlık emekçisine “Sen gel bakalım dışarıya, seninle görüşeceğiz” dediği ve dışarı gelmek istemeyen sağlık emekçisine zor kullanarak, bir eliyle bileğinden tutup öbür eliyle tokat savurdu. S.A. ise yüzünü geri çekerek tokattan kurtuldu. Bunun üzerine savcı hakkında şikayette bulunuldu. Bugün de sağlık emekçileri yaşanan olaydan dolayı saat 11.00 ile 12.00 arası iş bırakarak yaşanan olayı protesto etti. 

SAĞLIKÇILAR EYLEM YAPTI

Dikili Devlet Hastanesinde iş bıraktıktan sonra, hastane girişinde toplanan SES, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri arkadaşlarına yönelik saldırıyı protesto etti. SES İşyeri Temsilcisi Ali Kemal Kat okuduğunu ortak basın açıklamasında, “Kamu gücünü barındırın ve görevi adaleti dağıtıp hukuku işletmek olan bir savcının bu davranışı bir skandaldır. Bu durumun tüm sağlık çalışanları ve onların temsilcisi sendikalar olarak kınıyoruz. Arkadaşımız hem sağlık çalışanı hem de bir kadındır. Görevi başında kamu çalışanını şiddet uygulamak suçtur. Adalet beklediğimiz suçluları cezalandırmasını beklediğimiz bir savcı kamu çalışanına sözel ve fiziki bir saldırıda bulunarak görevini kötüye kullanmıştır cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’ta kadrolu çalışma isteyecekler

SONRAKİ HABER

‘Koruma kurulu kararı elimizi güçlendirdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...