16 Nisan 2014 20:01

Ankara’da 1 Mayıs ortak kutlanacak

TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda miting düzenleyecek.

Ankara’da 1 Mayıs ortak kutlanacak
Paylaş

TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda miting düzenleyecek.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan ayrışmanın Ankara’da da yaşanmaması için yoğun bir görüşme trafiği sürdü. Geçen yıl Türk-İş’in Ankara’da 1 Mayıs için adres göstermemesi tartışma yaratmıştı. Sendikal Güç Birliği Platformunda yer alan sendikaların Ankara şubeleri Sıhhiye Meydanı’nda DİSK ve KESK’le birlikte 1 Mayıs’ı kutlamıştı. Birçok şube ise üyelerine 1 Mayıs için herhangi bir çağrı yapmamıştı.

Bu yıl Türk-İş, İstanbul’da Kadıköy’e çağrı yaparken, Ankara’da benzer bir sıkıntı yaşanmaması için Tandoğan’ı adres göstermişti. Ancak Ankara’daki Türk-İş’e bağlı şubeler, ikili bir görüntü oluşmaması için KESK ve DİSK’in çağrısıyla süren görüşmelerde yer aldılar ve 1 Mayıs’ı ortak kutlama kararı aldılar.

Türk-İş’in Ankara Şubeleri, KESK, DİSK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası ile birlikte 1 Mayıs’ta Sıhhiye’de yer alacak. Ancak bir de, sendikaların dışında süren “İstanbul’da Taksim’se Ankara’da Kızılay” tartışması var. Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingin duyurusu için önceki gün gerçekleştirilecek basın toplantısının “Kızılay” tartışması nedeniyle ertelendiği belirtilirken, sendika ve kurum temsilcilerinin akşam saatlerinde yaptığı toplantının ardından Sıhhiye Meydanı konusunda da son nokta konmuş oldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

D.Ü\'de gözaltına alınan 22 öğrenci de serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Polonezköy yıkım planı durdurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...